okružni sud banjaluka

Svi optuženi za brutalno ubistvo biznismena Slaviše Krunića izjasnili se da nisu krivi

Hronika 22.01.20, 15:05h

Svi optuženi za brutalno ubistvo biznismena Slaviše Krunića izjasnili se da nisu krivi
"Bez direktnog umišljaja nema ni subjektivnog elementa krivičnog djela", rekao je Brkić

 

Svi optuženi u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića kao i ranjavanje Gorana Ilića, danas su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret, potvrdila je Slavica Divjak, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka.

 

Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35) izjašnjavali su o krivici iza zatvorenih vrata u Okružnom sudu u Banjaluci - pišu Nezavisne

 

Marinko Brkić, branilac Rodoljuba Gajića, rekao je pred početak ročišta da njegov branjenik nije znao da će Slaviša Krunić biti ubijen.

 

"Bez direktnog umišljaja nema ni subjektivnog elementa krivičnog djela", rekao je Brkić.

 

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

 

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Ðukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

 

Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede  Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a ranjen vozač Goran Ilić.

 

Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Ðukanovicu i Kovačeviću koji su mu uzvrtili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo  Kovačević jedan od napadača.

 

U optužnici se navodi i da je izvršenje zločina dogovarano i pripremano od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

 

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u „Sektor Sekjuritiju“ i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece  terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

 

On je, prema optužnici pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat  Kovačević oprostio novčani dug.

 

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

 

Istraga ovog slučaja trajala je skoro devet mjeseci, a Baldo je uhapšen nedugo nakon ubistva.

 

Gajić je uhapšen početkom maja, dok je Đukanović  nakon zločina uspio da pobjegne i predao se nakon 52 dana skrivanja.

 

Ubijeni Slaviša Krunić bio je poznati biznismen i vlasnik nekoliko kompanija.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI