Okršaj kolegica iz poslaničkih klupa

Bibija Kerla odgovorila Jasni Duraković: Ne govoriš istinu, jedva čekam da dođem pred TV kamere!

Front 21.01.20, 19:21h

Bibija Kerla odgovorila Jasni Duraković: Ne govoriš istinu, jedva čekam da dođem pred TV kamere!
Zastupnica DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo objavila status na društvenoj mreži Facebook

 

Zastupnica Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je na društvenoj mreži Facebook objavila status, u kojem navodi da joj se javila Jasna Duraković kako bi joj dala podršku za napade kojima je bila izložena u posljednje vrijeme.

 

Kerla je na FB objavila kompletnu poruku koju joj je poslala Jasna Duraković, ali i njen odgovor njoj.

 

Njen status objavljujemo u cijelosti:

 

- Draga Bibo, samo da znaš da ja lično nikoga ne osuđujem niti imam pravo na to. Tvoj izbor poštujem. Ne želim da me se glorificira a da se istovremeno pljuju drugi. Pogotovo su jadni svi oni koji pljuju po ženama, jer nama nije nimalo jednostavno. Da se razumijemo, i mene mnogi neistomišljenici pljuju, ali je to sve stvar politike, s kojom se moramo svi mi nositi, jer smo svjesno ušli u to. Dakle, glavu gore i hrabro stati iza svojih odluka, koje su naše i takve kakve su. U konačnici, sve će ovo proći, a nama ostaje da radimo sve što je u javnom interesu i da poboljšamo život svih nas, građanki i građana u KS, koliko možemo. To treba da nam bude svima zajednička misija – napisala je Jasna.

 

No, Kerla joj je odgovorila:

 

- Draga Jasna!


Hvala što si se javila i nakon mjesec strašne torture, pljuvanja i omalovažavanja, i to zahvaljujući tome što si, po tebi, bila „hrabra“ i izabrala stranu koja poništava sve ono što su drugi uložili u tebe.

 

Izdržala sam ja sva ta pljuvanja, vrijeđanja, psovanja i verbalna uznemiravanja, ostala sam uspravna bez obzira na to što se u mene pucalo svim raspoloživim sredstvima. Jedino mi je žao što u svemu ovome nisi do kraja iskrena. Zašto ne reći da smo svi mi ulaskom na listu (a bila si, isto kao i ja, druga na listi svoje bivše partije), potpisali ugovor koji nas obavezuje na nešto što se zove "zahvalnost" za povjerenje koje nam je ukazano od naših predsjednika partija.

 

Ovim činom ne govoriš istinu ni sebi ni drugima, a pogotovo što tim činom i dalje daješ povoda drugima da pljuju po meni, jer navodno, ti si moralna, a ja nemoralna. Ti si izabrala to što si izabrala i sretno ti bilo, ja ostajem na onoj strani koja mi je prvi put 2014., a poslije toga u oktobru 2018. godine, dala priliku da budem zastupnik stanovnika Kantona Sarajevo. Ko je od nas dvije izabrao pravu stranu, pokazat će vrijeme. Svako dobro i glavu gore, kao što ti reče, sve će biti i proći.

 

P. S. Jedva čekam da dođem pred TV kamere (a kad će to biti, ja odlučujem) da kažem neke stvari, o kojima se, očito, niko ne usuđuje da progovori - napisala je Kerla.

 

bibija-kerla-status

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI