KOGA SDA PLANIRA ZA MINISTRA KULTURE U KANTONU SARAJEVO

Otpada li Emir Hadžihafizbegović, u igri dva nova kandidata!

Kultura 21.01.20, 16:33h

Otpada  li Emir Hadžihafizbegović, u igri dva nova kandidata!
Iz krugova unutar SDA može se čuti da je skandalozni video snimak došao u javnost upravo preko kadrova ove stranke, koji su na ovaj način htjeli da vrh stranke upozore na moguće štetne posljedice daljnjeg guranja ovoga incidentnog glumca na političkoj sceni

 

Iako se sve do neki dan činilo da glumac Emir Hadžihafizbegović ima sigurnu poziciju ministra kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, izgleda da stvari više ne stoje tako. Prije toga, tuzlanski glumac je bio ozbiljan pretedent i na poziciju federalnog ministra kulture i sporta. Međutim, kako se imanovanje nove Vlade Feracije razvuklo i kako se planira spajanje Ministarstva obrazovanja i Ministarstva kulture i sporta, SDA je promijenila plan.


Novi ministarski mandat se sve donedavno smiješio ambicizonom glumcu, ali izgleda da bi ga skandal sa video uratkom njegovog raskalašenog dernečenja u restoranu „Amerikanac“, snimljenom prošle godine za vrijeme Sarajevo Film Festivala, mogao skupo koštati. Sam video vrlo je negativno odjeknuo unutar vrha stranke. „islamskog povjesnog kruga u BiH“, te postao ozbiljan teret i za samu stranku. Taj video zasigurno će se još dugo vrtjeti po društvenim mrežama i stalna je mrlja za kadar koji treba da nosi zastavu SDA u njenim prvim političkim redovima.


Ovaj skandal je došao nakon burne polemike Emira Hadžihafizbegovića sa rediteljem Ahmedom Imamovićem, iz koje je, po mišljenju ovdašnje javnosti, izvukao deblji kraj. Također, Hadžihafizbegović je ušao u brojne sukobe sa ljudima iz ovdašnjeg javnog i kulturnog života i krajnje je, uprkos vrlo uspješnoj glumačkoj karijeri, nepopularan u toj zajednici. Tu je i niz drugih incidenata koje je ovaj glumac pravio u posljednje vrijeme, a koji se drže pod tepihom, poput nedavnog napada na novinara O Kanala.


Iz krugova unutar SDA može se čuti da je ovaj snimak došao u javnost upravo preko kadrova ove stranke, koji su na ovaj način htjeli da vrh stranke upozore na moguće štetne posljedice daljnjeg guranja ovoga incidentnog glumca na političkoj sceni.


Kako se saznaje, već su u igri dvojica novih kandidata za poziciju kantonalnog ministra. Jedan od njih je Samir Lokvančić, v.d. direktora Sarajevske filharmonije, dok se drugo ime još uvijek čuva dalje od očiju javnosti.


(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI