oštra osuda

SDP BiH o napadu SDA na Igora Stojanovića: Njihova je logika da u Sarajevu ima mjesta samo za SDA-ove Srbe i Hrvate!

Front 21.01.20, 09:20h

SDP BiH o napadu SDA na Igora Stojanovića: Njihova je logika da u Sarajevu ima mjesta samo za SDA-ove Srbe i Hrvate!
Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise

 

Jučerašnje saopštenje SDA samo je još jednom potvrdilo činjenicu da po njihovoj logici u Sarajevu mjesta treba biti samo za SDA-ove Srbe i Hrvate. 

 

Dokaz tome je napad na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Iako borac Armije BiH, dokazani patriota ovog grada i države Bosne i Hercegovine, za njih to nije dovoljno, jer ne pristaje na patriotizam po mjeri SDA.

 

Po isprobanoj Dodikovoj i Čovićevoj propagandnoj recepturi i SDA u Sarajevu pokušava nametnuti pravilo po kojem su pravi Bošnjaci samo oni iz SDA i da na osnovu svoje nacionalne pripadnosti mogu rušiti ustavni poredak BiH shodno svojim ličnim i stranačkim potrebama.

 

Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise, te nastaviti brižno čuvati Sarajevo kao istinski multietnički bastion i glavni grad države Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo javnost da je SDA svojim političkim djelovanjem u Sarajevu uporno pokušavala narušiti procedure propisane važećim Ustavom Kantona Sarajevo i zakonskim propisima i sve to opravdati širenjem nacionalne netrepeljivosti - navodi se u saopćenju SDP BIH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI