IZBORNA KONFERENCIJA SDBIH U KS

Bijedić: 'Lako je biti opozicija i kritikovati vlast... Treba imati hrabrosti i ući u sistem, pa pokušati promijeniti nešto!'

Front 19.01.20, 18:09h

Bijedić: 'Lako je biti opozicija i kritikovati vlast... Treba imati hrabrosti i ući u sistem, pa pokušati promijeniti nešto!'
- Ideja većine iz Socijaldemokratske partije (SDP) iz Tuzlanskog kantona je bila da se usprotivimo pasivnom stanju i zato smo odlučili formirati novu stranku. Već u tom kantonu imamo više od 5.000 članova - istakao je Bijedić

 

 

Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) Enver Bijedić ocijenio je da samo ideja socijaldemokratije može promijeni stanje u bh. društvu te da je krajnji cilj SDBiH okupljanje svih socijaldemokratskih partija koji će biti protuteža nacionalnim strankama u BiH.  


Bijedić je večeras na Izbornoj konferenciji SDBiH Kantona Sarajevo istakao da situacija u društvu nalaže da se formira socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna i koja neće bježati od odgovornosti.


- Ne želimo u programu rada zbrinjavati samo pojedince koji će naći svoja mjesta u parlamentima i skupštinama kantona, a koji ne žele riješiti istinske probleme koje osjećaju svi građani BiH - naglasio je Bijedić.


Smatra da je lako biti opozicija i kritikovati vlast, a nemati hrabrosti ući u sistem vlasti i pokušati promijeniti nešto.


- Ideja većine iz Socijaldemokratske partije (SDP) iz Tuzlanskog kantona je bila da se usprotivimo pasivnom stanju i zato smo odlučili formirati novu stranku. Već u tom kantonu imamo više od 5.000 članova - istakao je Bijedić.


Također je kazao da su organizirali Gradsku organizaciju SD Zenica te najavio da će naredne sedmice formirati tijela i u Brčko Distriktu.


Predsjednica Inicijativnog odbora KO SDBiH Sarajevo Lejla Tuco kazala je da će nakon Izborne konferencije biti održano i prvo zajedanje tog odbora i biranje članova organa. 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI