BITKA ZA SARAJEVO/ GLASALI STE, GLEDAJTE...

Ko treba da ima vlast u Kantonu Sarajevo: Evo šta je pokazala anketa DEPO Portala...

Front 20.01.20, 18:19h

Ko treba da ima vlast u Kantonu Sarajevo: Evo šta je pokazala anketa DEPO Portala...
Da li ste u ovome tranutku za koaliciju koju čine SDA-SBB-DF? Ili vam je bliža koalicija NS-NiP-SDP-NBL? Na ova pitanja odgovarali su svi koji su učestvovali u anketi DEPO Portala, u posljednjih 24 sata

 


Bitka za Sarajevo se nastavlja. Već više od mjesec dana traje pokušaj nove političke koalicije, koju predovodi SDA sa svojim novim-starim partnerima SBB-om i DF-om, da se domogne vlasti u Kantonu Sarajevo. 


S druge strane je blok koji čine Naša stranka, Narod i Pravda, SDP BiH, te NBL. 


Javnost je duboko podijeljena oko ovoga pitanja i svakodnevno smo svjedoci užarene političke borbe u Skupštini Kantona Sarajevo za prevlast.


Naredna sjednica Skupštine zakazana je za 29. januar, te su politički akteri ove priče pod pritiskom zbog krizne situacije oko usvajanja privremenog finansiranja Kantona. 
Stoga smo na Facebook stranici DEPO Portala otvorili anketu sa pitanjem "koga vi u ovome trenutu podržavate" i samo dvije opcije u ponudi:

 

- koalicija SDA-SBB-DF
- koalicija NS-NiP-SDP-NBL

 

Anketa je bila otvorena tačno 24 sata, a učešće u njoj uzelo je ukupno 3.187 ljudi/ čitalaca.. U grčevitoj borbi pobijedila je "trojka" i koalicija SDA-SBB-DF sa osvojenih 59 posto glasova (1.886), dok je "četvorka" i koalicija NS-NiP-SDP-NBL osvojila 41 posto glasova (1.301).

 

Uvidom DEPO Portala u pristigle glasove, primjetno je da je učešće u anketi uzelo mnogo građana koji žive van Sarajeva, tačnije iz drugih bh. gradova, pogovoto kod glasanja za "trojku", čime je, prije svega, SDA pokazala da je i dalje jedna od najbolje organizovanih političkih opcija u Bosni i Hercegovini. Time je i ogromna prednost koju je "četvorka " imala u prvim satima trajanja ankete vrlo brzo anulirana, a potom i nadjačana.  

 

Detaljnu analizu rezultata ankete DEPO Portal objavit će sutra.  

 


 


(DEPO PORTAL/ak/ad)

BLIN
KOMENTARI