ANALIZE OTKRILE OPASNOST

IKEA izdala ozbiljno upozorenje: Ako koristite ovu čašu, hitno je bacite ili vratite!

Biznis Klub 15.01.20, 14:07h

IKEA izdala ozbiljno upozorenje: Ako koristite ovu čašu, hitno je bacite ili vratite!
IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan

 

 


Trgovački lanac IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti. Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca, prenosi Dnevnik.hr.


Kako su objasnili iz tvrtke, sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i njihovim vlastitim zahtjevima.


U zadnjem takvom ispitivanju IKEA je zaprimila izvješća koja pokazuju da putna šalica Troligtvis može sadržavati razine dibutil-ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica.

 

ikea-sporna-soljica


IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji).


Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji niti račun.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI