nakon smrti supruga pala u depresiju

Ostvarila se u brojnim ulogama, ali ne i u jednoj životnoj: Neda Arnerić žalila je samo za jednom stvari

Lifestyle 13.01.20, 12:52h

Ostvarila se u brojnim ulogama, ali ne i u jednoj životnoj: Neda Arnerić žalila je samo za jednom stvari
Ubrzo je uslijedilo vjenčanje, a Neda se često u intervjuima šalila kako ni ne zna tačan datum istog, jer su godišnjice slavili na datum kada su se upoznali

 

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini u svom domu na Vračaru. Vijest da je slavna glumica Neda Arnerić prnađena mrtva u svom odmu na Vračaru, pogodila je mnoge. Njeno  beživotno tijelo za  stolom pronašao je njen brat tokom posjete. 

 

A osim brojnim ulogama u pozorištu te na televiziji i filmu, Neda je bila poznata i po velikoj, pa čak i filmskoj ljubavi s trećim suprugom, doktorom Miloradom Mešterovićem kojeg je upoznala 5. septembra 1981. godine nakon svoje predstave “Mušica”. Par je nakon predstave otišao na večeru, a za nekoliko dana već su počeli živjeti zajedno.

 

Ubrzo je uslijedilo vjenčanje, a Neda se često u intervjuima šalila kako ni ne zna tačan datum istog, jer su godišnjice slavili na datum kada su se upoznali.

 

– Imala sam sreću. Prije toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo prijateljica koje su se udale za svoje dečke iz škole i sve što su imale u životu je taj jedan muškarac. Trebalo je proći neke stvari – otkrila je u jednom intervjuu, kao i to da joj je suprug bio najveća ljubav te brat, suprug, ljubavnik i prijatelj u jednom.


– Toliko sam sretna što smo izgurali sve zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji – zaključila je o Miloradu glumica koja je pala u depresiju nakon njegove smrti sredinom decembra 2018. godine. Milorad je tada izgubio bitku s teškom bolesti, a javnost je za njegovu smrt saznala tek u januaru 2019. godine, jer je Neda to ispričala tek najbližem krugu prijatelja, kao i da se teško nosi s gubitkom.

 

Jedino za čime je žalila za života jest činjenica da nije imala djece. 

 

– Ja sam željela biti majka, ali tako nije išlo, naprosto Bog nije tako htio, ili već sudbina, mislim da sam u prednosti utoliko da nemam šansu. Da puno brinem, što je obavezni dio roditeljstva – izjavila je 2018. godine za IN magazin.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI