sretan zbog postojanja

Vučić: Ne znam kako bi da poslije svega ostanemo i bez RS

Front 13.01.20, 09:44h

Vučić: Ne znam kako bi da poslije svega ostanemo i bez RS
On je za televiziju Pink ocijenio da RS ne može opstati bez Srbije, ali i dodao da ne zna kako bi Srbija preživjela da poslije svega što joj se desilo, ostane i bez Republike Srpske

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sretan zbog postojanja Republike Srpske (RS) ali i da nikada nije doveo u pitanje integritet BiH.

 

On je za televiziju Pink ocijenio da RS ne može opstati bez Srbije, ali i dodao da ne zna kako bi Srbija preživjela da poslije svega što joj se desilo, ostane i bez Republike Srpske.

 

"Ne krijem da sam srećan zbog postojanja RS. Ponosan sam na činjenicu da Srbija nikad nije pružala veću pomoć RS. To je naša obaveza, u svakoj od 63 opštine RS gradimo vrtić, školu, dom zdravlja. Srećan sam zbog pečata koji smo tamo dali, zbog odnosa sa ljudima iz RS", kazao je Vučić i najavio da će uskoro ići u Drvar gdje će otvoriti fabriku koju je kako je rekao, "obećao narodu".

 

Ocijenio je da se u Srbiji "malo govori" o programskom dokumentu SDA u kom se kako je naveo, "govori kako da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i kako da se de facto ukine RS".

 

"Trpim pritiske zbog odnosa sa RS, još više zbog Kosova, ali to je moj posao. Samo tražim da se poštuje Dejton i ono što je zapisano u Ustavu BiH", kazao je predsjednik Srbije.

 

(PINK, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI