Pomak u istrazi brutalne likvidacije Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

SIPA na Palama uhapsila dugogodišnjeg pripadnika automafije: Dovodi se u vezu sa ubistvima sarajevskih policajaca

Hronika 10.01.20, 12:40h

SIPA na Palama uhapsila dugogodišnjeg pripadnika automafije: Dovodi se u vezu sa ubistvima sarajevskih policajaca
Akcija hapšenja je izvedena u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS)

 

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Pala uhapsili jednu osobu osumnjičenu za više krivičnih djela, izjavio je za Fenu glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

 

Uhapšena osoba inicijala M.T., se trenutno nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

 

Nakon toga će biti predat u nadležnost drugih institucija.

 

Akcija hapšenja je izvedena u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

 

Kako saznaje Radiosarajevo.ba pripadnici SIPA-e uhapsili su danas Marka Trifkovića zvanog Žižan, dugogodišnjeg pripadnika automafije u Bosni i Hercegovini.

 

Kako navodi taj portal neslužbeno, Trifković se dovodi u vezu s ubistvima Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo iz oktobra 2018. godine. Još uvijek nije poznato kakva je konkretno njegova eventualna uloga u tom slučaju bila.

 

Osim dovođenja u vezu sa slučajem ubistva policajaca, Trifković se sumnjiči i za druga krivična djela u vezi s djelovanjem automafije, javio je Radiosarajevo.ba.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI