13. međunarodni festival vina i gastronomije

Vinari iz cijelog regiona okupljaju se 6. i 7. februara na 'Sarajevo Vino festu'

Biznis Klub 08.01.20, 13:25h

Vinari iz cijelog regiona okupljaju se 6. i 7. februara na 'Sarajevo Vino festu'
Posebno zadovoljstvo nam je predstaviti domaće proizvođače vrhunskih vina, organiziranih u Udrugu Blaž koju su osnovali naši hercegovački vinari novih generacija, kaže organizator festivala Elmir Miro Hadžialić

 

Na trinaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo Vino fest”, koji će biti održan 6. i 7. februara u hotelu Holiday, učestvovat će oko 50 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regiona.

 

- Cilj Festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva i proširenje gastro ponude, a drago mi je da to uspješno radimo više od decenije. Na Festivalu se razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva i drago mi je što smo inicirali brojne poslovne saradnje. Pored naših iz BiH, na festivalu učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina iz Francuske, Italije, Španije, Portugala, Amerike, Novog Zelanda… Posebno zadovoljstvo nam je predstaviti domaće proizvođače vrhunskih vina, organiziranih u Udrugu Blaž koju su osnovali naši hercegovački vinari novih generacija - kaže organizator festivala Elmir Miro Hadžialić koji dodaje da uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno-zabavni program.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI