FOTO/ Luksuz na jednom mjestu - vrtić, poliklinika, restoran, spa centar...

Sarajevski biznismen otkrio planove: Evo šta sve gradi u centru grada, na Igmanu, Trebeviću... Arapski bogataši daju pare!

Biznis Klub 08.01.20, 10:55h

Sarajevski biznismen otkrio planove: Evo šta sve gradi u centru grada, na Igmanu, Trebeviću... Arapski bogataši daju pare!
Projekat se nalazi u finalnoj fazi, očekujemo raspisivanje tendera do kraja proljeća, najavio je Granov

 


Uspješni sarajevski poduzetnik Emir Granov ekskluzivno za BiznisInfo govori o novom velikom razvojnom projektu na lokalitetu Crni Vrh, u sarajevskoj općini Centar.

 

Osim toga, Granov govori i o drugim projektima koje realizuje ili planira realizirati sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najavljuje otvaranje hotela O3 na Igmanu za 6. april, ali i gradnju stadiona po FIFA i UEFA standardima na toj planini.

 

Otkriva da je u planu gradnja još jednog hotela na Trebeviću.

 

Jesu li se ispunili svi uvjeti za realizaciju stambeno-poslovnog kompleksa na Crnom Vrhu? Da li su usvojene izmjene Regulacionog plana?

 

– Izmjene regulacionog plana su usvojene na sjednici Vijeća Općine Centar dana 25.04.2019. čime su ispunjeni svi zakonski preduslovi za realizaciju projekta.

 

crni-vrh3

 

Kada očekujete da bi mogla početi realizacija projekta i kada će on biti u funkciji?

 

– Projekat se nalazi u finalnoj fazi, očekujemo raspisivanje tendera do kraja proljeća.

 

Šta će sve sadržavati ovaj kompleks i o kolikom broju objekata je riječ?

 

– Na lokaciji koja je preko 30 godina nepravedno stajala zapuštena i na kojoj je prije rata započeta izgradnja poslovne zgrade koja nikada nije dovršena, planirana je izgradnja rezidencijalno-poslovnog kompleksa koja će uključivati dvije suterenske etaže, u kojem će pored garažnih mjesta za stanare biti smještene i poslovne jedinice uključujući market, apoteku, frizersko-kozmetičke usluge, vrtić, poliklinika, restoran, fitnes i spa centar.

 

crni-vrh1

 

Tu će biti i drugi sadržaji namijenjeni stanarima ali će pristup dijelu ovih sadržaja imati i šira lokalna zajednica. Iznad suterenskih etaža planirana je izgradnja pet stambenih objekata u kojem će biti stambene jedinice čistih i prostranih vizura, raznih kvadratura.

 

Planirani koncept rezidencijalno poslovnog kompleksa se ogleda po principu najmodernijih svjetskih projekata koji su u svijetu prepoznati kao sinonim za urbano življenje. Prema Odluci o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park Crni Vrh koju je ranije usvojila Općina Centar, navedena je mogućnost izgradnje objekata visine do 9 spratova (SP6 + dodatna etaža). Da li će ova mogućnost biti korištena odnosno da li će se graditi objekti te spratnosti?

 

– Uvažavajući položaj naše lokacije i dozvoljene visine izmjenom regulacionog plana, visina bočnih zgrada će biti maksimalno do P+6 dok će zgrade u unutrašnjem dijelu imati dodatno uvučenu etažu.

 

Možete li otkriti kolika je vrijednost investicije?

 

– Nakon završetka izvedbenog projekta i definisanja materijalizacije tj. predmjera radova će uslijediti raspisivanje tendera te na osnovu prihvatljivih ponuda, znat ćemo ukupnu vrijednost investicije.  

 

Većinski vlasnik firme Crni Vrh je kompanija Top One, iza koje stoje investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. S ovom kompanijom zajedno realizujete i druge projekte, poput hotela O3 na Igmanu. Možete li nam kazati kada će biti otvoren taj hotel, i jesu li u pripremi evenutalno i neki novi projekti?

 

– Hotel planiramo otvoriti 6. aprila na Dan grada Sarajeva i nadamo se da ćemo otvorenjem našeg hotela doprinijeti razvoju turizma na našoj olimpijskoj planini Igman koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena.

 

hotel-o3-igman

 

Na Igmanu planiramo i izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji uključuje fudbalske terene po FIFA i UEFA standardima, teniske terene kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove.

 

Naši investitori su vlasnici i uspješno realizovanog projekta Sunnyland na Trebeviću a u narednom periodu na tom lokalitetu planiramo izgradnju hotela čime bi zaokružili hotelsko ugostiteljske usluge na Sunnylandu.

 

Obzirom da smo već prepoznati kao uspješni realizatori na prethodnim projektima, cilj nam je da i kroz naredne projekte očuvamo povjerenja naših klijenata kroz visoku kvalitetu gradnje, tj. realizacije odnosno pružanja krajnje usluge.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI