premijerka srbije otvoreno

Nikad intimnija Ana Brnabić: Partnerka mi je najveći kritičar, beba nam je promijenila život

ŽENA iN 31.12.19, 11:10h

Nikad intimnija Ana Brnabić: Partnerka mi je najveći kritičar, beba nam je promijenila život
Brnabićeva govori i o odnosu s partnerkom Milicom Đurđić, te šta se u njihovom životu promijenilo nakon dolaska bebe u zajednički dom

Najintimnija ispovijest Ane Brnabić: Partnerka mi je najveći kritičar, beba nam je promijenila život
Milica je vrlo iskrena i direktna, što meni pomaže da ostanem sa obje noge na zemlji. Nedostaje joj naš raniji život i ja sam joj neizmjerno zahvalna na svoj ličnoj žrtvi koju je podnijela 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu kaže da je najviše ponosna na to što je u timu predsjednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

 

Od njega, kako kaže u ekskluzivnom intervjuu za Kurir, svaki dan uči. Odlučno odbacuje spekulacije da postoje šumovi u komunikaciji između njih dvoje, a govoreći o rezultatima Vlade, kaže da će najbolju ocjenu dati građani na proljetnim izborima.

 

Brnabićeva govori i o odnosu s partnerkom Milicom Đurđić, te šta se u njihovom životu promijenilo nakon dolaska bebe u zajednički dom.

 

Intervju prenosimo u cijelosti:

 

Koju ocenu dajete Vladi?


- Zadovoljna sam rezultatima koje smo postigli. Imamo napredak u svim oblastima i danas je Srbija u potpunosti drugačija zemlja nego što je bila do pre samo pet godina. Ekonomski stabilna, svetski prvak u privlačenju stranih investicija, na korak do investicionog kreditnog rejtinga, sa jednocifrenom nezaposlenošću, stabilnim rastom, elektronskom upravom kako bi bila pravi servis građana, značajnije većim platama u zdravstvu, kulturi, obrazovanju, službama bezbednosti i sa jasnim planom kako dalje. Mnogo smo uradili, ali moramo još mnogo da uradimo da bi svaki građanin u Srbiji osetio boljitak. Ipak, najbolju ocenu Vladi će dati građani na izborima za nekoliko meseci.


Da li vidite sebe u Nemanjinoj i nakon izbora?


- Imamo još mnogo posla do kraja mandata ove vlade - moramo da privedemo kraju radove na naučno-tehnološkim parkovima u Novom Sadu, Nišu i Čačku; potpišemo ugovor i krenemo u izgradnju Kliničkog centra Vojvodine; krenemo u izgradnju deonice od Novog Sada do granice sa Mađarskom brze pruge Beograd-Budimpešta; usvojimo medijsku strategiju; strategiju industrijskog razvoja Srbije; pustimo sistem e-nostrifikacija kako bi se mladi lakše vraćali iz inostranstva... Zaista, veoma mnogo važnih stvari kako bismo zaokružili ovaj mandat. Tome sam u potpunosti posvećena. Pritom, predstoje nam izbori. Tek nakon svega toga ima smisla pričati o tome ko će voditi sledeću vladu.

 

Bilo je informacija i spekulacija o trzavicama u Vladi, o vašem neslaganju s potpredsednicom Zoranom Mihajlović, ministrima Nenadom Popovićem i Vladanom Vukosavljevićem... Kako ste rešavali takve situacije?


- Vlada je kao i svaki drugi kolektiv i svaki drugi tim. Lagala bih kada bih rekla da kod nas ne postoje trzavice, neslaganja ili različita mišljenja, ali to je sve deo normalnog života i posla. Razumem da su takve teme atraktivne za medije i one svakako uglavnom izgledaju drugačije u novinama nego u realnom životu, ali kada podvučete crtu, jedino je važno da mi, uprkos nekim neslaganjima, radimo zajedno i isporučujemo građanima rezultate. Mi nismo selebriti, mi smo servis građana.

 

Ostatak intervjua pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI