DAMIR NIKŠIĆ/ ZALEĐE iliti OFSAJD

Maknuše Danijelu, dovedoše Mirzu: Bošnjaci danas, posve protivustavno, smijeniše Hrvaticu sa pozicije predsjedavajuće Skupštine KS!

Front 28.12.19, 20:53h

Maknuše Danijelu, dovedoše Mirzu: Bošnjaci danas, posve protivustavno, smijeniše Hrvaticu sa pozicije predsjedavajuće Skupštine KS!
Komentar o današnjem događaju i trenutnoj atmosferi koja vlada u Skupštini KS dao je i nezavisni zastupnik Damir Nikšić

 

Brojne su reakcije, oprečne i žustre, na društvenim mrežama nakon najnovije bure u Skupštini Kantona Sarajevo, te smjene predsjedavajuće Danijele Krištić i ekspresnog imenovanja na tu poziciju Mirze Čelika od strane nove skupštinske većine. 

 

Komentar o današnjem događaju i trenutnoj atmosferi koja vlada u Skupštini KS dao je i nezavisni zastupnik Damir Nikšić, koji je na svom FB profilu napisao:      


Bošnjaci su danas prostom većinom, ne poštujući procedure i posve protuustavno smijenili Hrvaticu sa pozicije predsjedavajuće Skupštine KS!


Važno je znati da o poziciji predsjedavajuće Skupštine ne odlučuje ni prosta, ni bošnjačka većina, a kamoli Klub Bošnjaka SKS, već samo, isključivo, i jedino četiri ravnopravna člana rukovodstva skupštine.


Skupštinska većina je danas silom i neustavno, ne poštujući procedure, smijenila Danijelu Krištić i postavila Mirzu Čelika.


To se nije smjelo desiti! Ovaj dan će po tome ući u istoriju. Pored Crnog petka 13. imamo i Crnu Subotu u KS (black sabbath).


Takvu odluku mogu i moraju donijeti samo četiri člana rukovodstva Skupštine, četiri kandidata iz klubova Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih. Problem je u tome što, pored Kolegija Skupštine, ova Bošnjačka većina nema nikog u Klubu Hrvata i Ostalih, tako da možda iz tog razloga Danijela i Vibor nisu uopšte bili konsultovani u vezi promjene predsjedavajućeg, što je još jedna od kardinalnih grešaka i protuustavnih poteza ove većine.


Pošto još uvijek nije Ustavom propisana povreda nacionalnog interesa Ostalih, ostaje povreda vitalnog nacionalnog interesa i majorizacija Hrvata.


Šta li Željko Komšić misli o tome?


(Možda bi to isto trebalo pitati i njegovog koalicionog partnera, uvaženog kolegu zastupnika i prekaljenog novinara iz Kluba Bošnjaka - Zvonka Marića.) - piše Damir Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI