vozite oprezno

Snijeg, praznici, gužve: Na ovim graničnim prijelazima najduže ćete čekati

Hronika 28.12.19, 16:32h

Snijeg, praznici, gužve: Na ovim graničnim prijelazima najduže ćete čekati
Na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

 

Ugaženog snijega ili poledice na kolovozu ima u planinskim predjelima centralne, zapadne i istočne Bosne. Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

 

Na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI