burno u rs-u

Šta će biti ishod dva skupa udaljena par metara: Opozicija traži ostavku Lukača, na kontramitingu ga podržali

Hronika 26.12.19, 18:50h

Šta će biti ishod dva skupa udaljena par metara: Opozicija traži ostavku Lukača, na kontramitingu ga podržali
Okupljenim građanima na opozicionom skupu obratili su se i šef Kluba SDS-a Miladin Stanić te više poslanika te strake i PDP-a u entitetskom parlamentu, dok je Nebojša Vukanović (Klub SDS-a) pozvao Milorada Dodika da, kako je rekao, ode s političke scene, nakon više od deset godina

 

Opozicija na večerašnjem skupu u Banjoj Luci zatražila je ostavku ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, dok su mu na drugom skupu, kako je rečeno, veterana RS-a, dali podršku.

 

Okupljenim građanima na opozicionom skupu obratili su se i šef Kluba SDS-a Miladin Stanić te više poslanika te strake i PDP-a u entitetskom parlamentu, dok je Nebojša Vukanović (Klub SDS-a) pozvao Milorada Dodika da, kako je rekao, ode s političke scene, nakon više od deset godina.

 

Na drugom skupu „Za RS“, koji su zvanično organizovali veterani, prisutni su najviši zvaničnici RS, predvođeni članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom i premijerom RS-a, Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem te ministri u Vladi i predstavnici vladajuće većine u RS.

 

Okupljenim građanima obratili su se bivši borci i njihovi komadanti, koji su tvrdili da je "na sceni specijalni rat protiv RS i njenih legitimnih predstavnika".

 

Dali su podršku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču.

 

Ova dva skupa udaljena su svega nekoliko metara u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“, a prisutan je veliki broj policije koja osigurava mitinge.

 

Zahtjev za skup opozicije podnijeli su opozicioni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ''Čast otadžbine'' Beograd, kao podršu vlastima RS, koji prisutni na tom događaju.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI