Foto/ Dado Glišić u problemu

Drama u BiH: Porodici poznatog pjevača prijeti deložacija, pred policiju iznijeli plinske boce, čuje se lavež pasa...

Hronika 26.12.19, 10:14h

Drama u BiH: Porodici poznatog pjevača prijeti deložacija, pred policiju iznijeli plinske boce, čuje se lavež pasa...
Upamti ovaj datum, od danas imaš problem sa cijelom mojom porodicom, galamio je sa megafonom Milivoje Glišić

 

Deložacija porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja počela je jutros, a na mjestu događaja je prisutan veliki broj policajaca.

 

I ovaj put su na balkonu vidljive plinske boce, a policija ne dozvoljava prilaz lokaciji. Tu su vatrogasci i Hitna pomoć, prenosi Mondo.ba.

 

Milivoje Glišić je putem razglasa rekao da je "Admir Čavka (potpredsjednik stranke SBB i bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske) kriminalac i da je kupio rješenje RUGIP-a".

 

dado-glisic-porodica-delozacija1

 

- Dali ste gradsku zemlju, zašto je gradonačelniče ne braniš. Ja branim svoju kuću. Ja ću te zatvoriti Čavka, budi siguran. Nećeš se dugo šepuriti. Pitanje je dana kada ćeš biti uhapšen - rekao je on dok su se policajci i sudski izvršioci polako približavali kući sa koje se čuje i lavež pasa sa balkona.

 

- Upamti ovaj datum, od danas imaš problem sa cijelom mojom porodicom - galamio je sa megafonom Milivoje Glišić, otac poznatog pjevača Dade Glišića, braneći svoj porodični dom od četvrte po redu deložacije.

 

Ranijih godina bila su tri bezuspješna pokušaja deložacije Fudbalskog kluba "Džaja" sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a svaki put je to bio događaj visokog rizika, pa su pored sudskih policajaca u obezbjeđenje uključivani i pripadnici MUP-a RS.

 

Treći pokušaj deložacije bio je u junu 2017.godine. Glišić su tada svoje nekretnine opasali eksplozivom, bombama i plinskim bocama.

 

Spor između banjalučkog kluba FK "Jedinstvo" na jednoj i FK "Džaja" i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje duže od sedam godina.

 

FK "Jedinstvo" tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

 

Otac banjalučkog muzičara, Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK "Džaja", više puta je ranije ponavljao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije i da neće dozvoliti da ih izbace na ulicu.

 

U Jedinstvu tvrde da su im FK "Džaja" i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je "Jedinstvo" nepostojeći klub.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI