Sumnja se da je oteo 'Malčanski berberin'

Serijski silovatelj u komšiluku, policija na nogama: Nestala 12-godišnja djevojčica, za njom traga 220 policajaca

Hronika 26.12.19, 09:30h

Serijski silovatelj u komšiluku, policija na nogama: Nestala 12-godišnja djevojčica, za njom traga 220 policajaca
Policija ima i izjave dva svjedoka koji su potvrdili da su Јovanovića vidjeli sa djevojčicom

 

Policija Srbije cijele noći tragala je za nestalom 12-godišnjom Monikom Karimanović, kao i za njenim mogućim, otmičarem - osuđivanim silovateljem Ninoslavom Јovanovićem.

 

Monikin nestanak prijavljen je još u petak popodne, ali uprkos naporima policije i mještana, ona još uvijek nije pronađena, prenosi RTRS.

 

Јuče je objavljeno da MUP Srbije u vezi nestanka Monike traga za muškarcem, za koji će se ispostaviti da je osuđivani pedofil i silovatelj koga javnost pamti po nadimku Malčanski berberin.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je sinoć i video snimak skrovišta u Orešcu kod Knjaževca, za koje se smatra da je osumnjičeni Ninoslav Јovanović koristio da sakrije otetu djevojcicu iz Niša Moniku Karimanović.

 

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je sinoć u Orešcu da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za Monikom. Rebić rekao je da vjeruje da će policija u najskorije vrijeme pronaći djevojčicu i dodao da se potraga nastavlja i u toku noći.

 

- Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli djevojčicu - istakao je Rebić.

 

Rebić je, neposredno prije nego što je došao u Orešac, posjetio roditelje male Monike, kako bi ih obavijestio šta je policija do sada preduzela.

 

- Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog djela Ninoslav Јovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vrijeme boravili u ovom mjestu, dok smo na drugom mjestu pronašli Monikin ranac - naveo je on.

 

Prema njegovim riječima, policija ima i izjave dva svjedoka koji su potvrdili da su Јovanovića vidjeli sa djevojčicom.

 

Sa Rebićem u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

 

Rebić je podsjetio da je Јovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimjerenog sadržaja.

 

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI