SPREMA LI „TROJKA“ KONTRAUDAR

Bitka za Sarajevo: Koji bi zastupnik mogao platiti žestoku cijenu 'izdaje Šestorke'!?!

Front 19.12.19, 19:38h

Bitka za Sarajevo: Koji bi zastupnik mogao platiti žestoku cijenu 'izdaje Šestorke'!?!
Kako tvrde dobro obaviješteni krugovi, danas je nastupila panika unutar redova SDA, SBB-a i DF, jer se pojavila informacija da bi jedan zastupnik iz njihove kvote mogao „proklizati“ ili "pasti" u narednim dana. Navodno, „Trojka“ ima ozbiljne kompromitirajuće podatke o njemu i mogla bi ih aktivirati u narednim danima

 

Kao što se već zna, SDA je, zajedno sa svojim novim partnerima, uspjela skupiti potrebnih 18 glasova za smjenu Vlade Kantona Sarajevo. Juče je u medije plasirana i informacija o raspodjeli mandata u budućoj vladi.


Istovremeno, „Trojka“ tvrdi da ništa nije gotovo i da predstoji velika bitka za „kanton koji vrijedi više od 10 drugih“.


U svakom slučaju vodi se grčevita borba za svaki sigurni glas u momentu kad dođe do glasanja u Skupštini KS, a to se može očekivati tek u januaru naredne godine.  Nezavisni zastupnik Damir Nikšić na svome FB tvrdi da je cijena glasa dostigla vrtoglavu cifru od pola miliona KM.


Kako tvrde dobro objaviješteni izbori, danas je nastupila velika panika unutar redova SDA, SBB-a i DF, jer je procurila informaciju da bi jedan zastupnik iz njihove kvote mogao „proklizati“ u narednim dana. 


Ne radi se o tome da je druga strana ponudila veću cifru, nego o tome da „Trojka“ ima ozbiljne kompromitirajuće podatke o jednom od njihovih zastupnika i da bi ih mogla aktivirati u narednom periodu.


Ove informacije dolaze iz redova „BH bloka“ i teško je u ovome momentu sa sigurnošću znati da li je riječ o njihovoj neopravdanoj panici ili se iza brda nešto ozbiljno valja.

 

Spominje se jedno ime dobro poznato široj javnosti u Sarajevu i BiH.


Kako je u BiH sve moguće, ne preostaje nam ništa drugo nego da sačekamo i uvjerimo se da li je u pitanju neki ćorak „Trojke“, koja je pred gubitkom vlasti, ili iza ovih podzemnih dimnih signala ima prave vatre.

 

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI