Ruski predsjednik o glasanju u američkom Kongresu

Putin: Optužbe za opoziv Trumpa su izmišljene, neće biti smijenjen

Front 19.12.19, 14:33h

Putin: Optužbe za opoziv Trumpa su izmišljene, neće biti smijenjen
Američki Predstavnički dom glasao je u srijedu za opoziv Trumpa, ali Putin je, kao i većina posmatrača, rekao da očekuje da će ga republikanski Senat osloboditi

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da su američki demokrati iz "izmišljenih" razloga pokrenuli postupak opoziva predsjednika Donalda Trumpa kako bi poništili pobjedu na izborima 2016. godine.

 

Putin je, govoreći na konferenciji za novinare koju tradicionalno održava na kraju godine, rekao da očekuje da Trump neće biti smijenjen, javlja Reuters.

 

Američki Predstavnički dom glasao je u srijedu za opoziv Trumpa, ali Putin je, kao i većina posmatrača, rekao da očekuje da će ga republikanski Senat osloboditi.

 

- Malo je vjerovatno da će htjeti ukloniti sa vlasti predstavnika svoje stranke na osnovu onoga što su, po mom mišljenju, potpuno izmišljeni razlozi - rekao je Putin.

 

- Ovo je jednostavno nastavak američke unutarpolitičke bitke u kojoj jedna stranka koja je izgubila na izborima, Demokratska stranka, pokušava postići rezultate drugim metodama i sredstvima. Prvo su optužili Trumpa za tajnu saradnju s Rusijom. Potom se ispostavilo da nema te saradnje i da zato nema osnove za opoziv. Sada su izmislili da je on vršio nekakav pritisak na Ukrajinu - kazao je ruski predsjednik.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI