svijet tehnologije

WhatsApp uvodi tri nove važne promjene, ali i lošu vijest za korisnike starijih modela pametnih telefona

Tehno 17.12.19, 16:30h

WhatsApp uvodi tri nove važne promjene, ali i lošu vijest za korisnike starijih modela pametnih telefona
U skladu sa sporazumom o partnerstvu s popularnom aplikacijom Any.do postignutom prošle nedelje, WhatsApp sad nudi mogućnost korisnicima tri nove promjene

 


Platforma za komunikaciju WhatsApp svojim korisnicima, kojih ima oko 1,5 milijardi širom svijeta, posljednjim ažuriranjem nudi tri nove promjene.

 

Podsjetnici, pozivi na čekanju i dodatno upravljanje grupnim razgovorima su najvažnije promjene nove verzije koju je kompanija čiji je vlasnik Facebook objavila prošle nedelje.

 

U skladu sa sporazumom o partnerstvu s popularnom aplikacijom Any.do postignutom prošle nedelje, WhatsApp sad nudi mogućnost korisnicima da kreiraju i primaju podsjetnike.

 

Da bi koristili ovu funkciju, korisnici treba da imaju račun na obe platforme i da ih povežu. Tada mogu da postavljaju podsjetnike pisanjem na šta ih treba podsjetiti i definisati vremensko razdoblje.

 

Poziv na čekanju


Zahvaljujući posljednjem ažuriranju korisnici će biti u mogućnosti da dobiju obavještenje o pozivu dok su razgovarali s nekim drugim.

 

Prethodno, aplikacija nije obavještavala korisnike o drugom pozivu.

 

Sad korisnici mogu da prihvate ili da odbace novi poziv koji primaju tokom drugog razgovora.

 

Upravljanje grupnim razgovorima


Korisnici WhatsAppa sada mogu da kontrolišu ko će ih dodati u grupne razgovore i izbjeći da budu dodati u neželjene grupe.

 

Takođe, mogu da izaberu između opcija "svi, moji kontakti, moji kontakti osim…", u skladu s postavkama privatnosti. Ostali će moći jedino da pošalju pozivnice za grupu, koju korisnik može da prihvati ili da odbaci.

 

Osim toga, aplikacija za komuniciranje nakon posljednjeg dana ove godine neće raditi na starijim modelima pametnih telefona.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI