DOPUNA VJEŠTAČENJA OD 15. NOVEMBRA

'Ovo definitivno nije saobraćajna nesreća': Vještak medicinske struke obrazlaže (ne)istinu o smrti Dženana Memića

Hronika 09.12.19, 14:13h

'Ovo definitivno nije saobraćajna nesreća': Vještak medicinske struke obrazlaže (ne)istinu o smrti Dženana Memića
Advokat Rusmir Karkin nakon prošlog ročišta kazao je da je vještak osporio nastanak oštećenja na A stubu na vozilu T4 sa kontaktom sa ljudskim tijelom

 

 


U petak 13. decembra na Kantonalnom sudu u Sarajevu trebao bi biti održan nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju Dženan Memić.

 


Nakon što je 15. novembra prezentiran nalaz vještaka saobraćajne i mašinske struke koje je radio Centar za vještačenje Zenit iz Banja Luke, po naredbi suda zatražena je dopuna vještačenje po vještaku medicinske struke. I prilikom izrade prezentiranog vještačenje konsultovan je vještak medicinske struke, ali njegovo ime nije navedeno što je prigovorilo Tužilaštvo KS.


S tim u vezi, Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović zatražilo je dopunu vještačenja, prenosi Nap..
 

Advokat Rusmir Karkin nakon prošlog ročišta kazao je da je vještak osporio nastanak oštećenja na A stubu na vozilu T4 sa kontaktom sa ljudskim tijelom.


- A stub na ovom vozilu je najčvršći dio vozila i aposlutno nije moglo doći do oštećenja sa kontaktom sa glavom oštećenog. Trebalo je toliko vremena da se uradi takav nalaz, i ono što je logično sada je potpuno razvidno. Teorija Tužilaštva je nedokaziva, nije realna, nije moguća i nadamo se pozitivnoj odluci suda. Ovo definitivno nije saobraćajna nesreća. Taj je dečko izgubio život, da ne kažem da je ubijen. To će biti predmet daljnje istrage ovog ili onog tužilaštva ali sigurno se desilo mnogo gora i ružnija stvar od onoga što tvrdi Tužilaštvo - kazao je advokat Ljube i Bekrije Seferovića.


Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u šetnji Velikoj alejom u društvu Alise Mutap zadobio povrede pod još neutvrđenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Do danas njegova smrt nije rasvijetljena, a Tužilaštvo KS slučaj vodi kao saobraćajnu nesreću. Porodica Memić tvrdi da je mladić ubijen, a Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu za organizirani kriminal.


Porodica Memić podnijela je krivičnu prijavu protiv tadašnje glavne tužiteljice Dalide Burzić (danas sudije Suda BiH) za podizanje lažne optužnice i druga krivična djela zajedno sa još 40-ak osoba koje su učestvovale u sakrivanju istine o smrti mladića i vođenju istrage u krivom smjeru.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI