Praznike provodi iza rešetaka

Atraktivna Bosanka uvozila drogu u bočicama čili sosa: Aleksija uhapšena u Australiji

Hronika 08.12.19, 13:51h

Atraktivna Bosanka uvozila drogu u bočicama čili sosa: Aleksija uhapšena u Australiji
Policija je u njenom stanu pronašla 650.000 dolara u kešu, vatreno oružje kao i razne vrste droge

 

Aleksija Vračar (24) iz Sidneja, koja je porijeklom iz Banjaluke, provešće predstojeće praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija, piše Telegraf.

 

Vračar (24) je optužena za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sidneja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, prenosi Dejli mejl australijske medije.

 

aleksija-vracar1

 

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko sladište u Sidneju u oktobru.

 

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

 

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

 

aleksija-vracar2

 

U zajedničkoj akciji policijskih agencija slobode su lišena i optužena četvorica muškaraca od 30, 34, 36 i 45 godina, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć uvoza droge.

 

Vračar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Za sada nije optužena za uvoz droge.


 
Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara, a policija u međuvremenu nastavlja istragu.

 

Na Facebook profilu lijepe Aleksije piše da je rodom iz Banjaluke, a da trenutno živi u Australiji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI