Foto/ Humanitarna manifestacija

Diplomatski zimski bazar u Skenderiji: Velik izbor egzotičnih jela, pića i unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta

Lifestyle 07.12.19, 13:48h

Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha kada je prikupljenih 212.000 KM podijeljeno na 17 organizacija širom BiH, organizatori očekuju da će ove godine taj iznos biti premašen

 

Diplomatski zimski bazar, čija je misija prikupljanje sredstava za humanitarne svrhe, otvoren je danas u Centru Skenderija u Sarajevu.

 

Na Bazaru učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. Riječ je o humanitarnoj manifestaciji čiji je cilj da se kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranje, te djecu koji su u stanju socijalne potrebe.

 

Ove godine, kako su istakli članovi Organizacionog odbora prilikom otvaranja ove manifestacije, Bazaru su se pridružile i ambasade Brazila, Crne Gore, Katara, Pakistana i Poljske, a po prvi put tu je i Udruženje Iraca u Sarajevu. Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha kada je prikupljenih 212.000 KM podijeljeno na 17 organizacija širom BiH, organizatori očekuju da će ove godine taj iznos biti premašen.

 

Pripremljeno je puno atrakcija za posjetitelje - mnoštvo sadržaja za djecu, tradicionalno slikanje s Djedom Mrazom,  bogata lutriju s pregršt nagrada kao i nova „lounge zonu za opuštanje", a najavljena je i aukcija za odijelo po mjeri bh. brenda Maestro Suits kreirano od najkvalitetnijih italijanskih materijala.  

 

Podršku organizaciji Diplomatskog zimskog bazara i ove godine pružili su Kanton i Grad Sarajevo.

 

Diplomatski zimski bazar otvoren je do 17.00 sati, ulaznica košta pet KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI