Iz Ministarstva sigurnosti BiH najavljeno

Sljedeće sedmice izmještanje migranata i zatvaranje kampa Vučjak

Front 06.12.19, 12:31h

Sljedeće sedmice izmještanje migranata i zatvaranje kampa Vučjak
Na sastanku je također konstatovano da su najranjivije kategorije, porodice sa djecom i maloljetnici bez pratnje smješteni u adekvatan smještaj u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru Delijaš i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uslove za boravak

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem s kojim je razgovarao o rješavanju migrantske situacije na području USK, posebno Vučjaku.

 

Dogovoreno je da se migranti početkom iduće sedmice izmjeste s te lokacije u druge prihvatne centre izvan Unsko-sanskog kantona, te da se taj neformalni kamp zatvori, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Također, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti za formiranje novog prihvatnog centra izvan naseljenih mjesta na području USK u koji bi se postepeno izmjestili migranti iz prihvatnih centara "Bira" i "Miral".

 

Na sastanku je također konstatovano da su najranjivije kategorije, porodice sa djecom i maloljetnici bez pratnje smješteni u adekvatan smještaj u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru Delijaš i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uslove za boravak.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI