Odmah će biti uhapšeni

Dolaze s porodicama: U BiH stiže devet boraca Islamske države, ovo su njihova imena

Hronika 06.12.19, 10:13h

Dolaze s porodicama: U BiH stiže devet boraca Islamske države, ovo su njihova imena
Svi oni će biti osumnjičeni za krivična djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam

 

U BiH će danas stići devet muškaraca, pripadnika terorističke organizacije Islamska država, koji će odmah po slijetanju aviona na sarajevski aerodrom biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH, prenosi ATV.

 

Isti izvor navodi da će biti uhapšeni: Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, Miralem Berbić, Hamza Labidi, Muharem Dunić, Emir Markota i Armin Dželko.

 

Svi oni će biti osumnjičeni za krivična djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

 

Uz muškarce u avionu bi trebalo da bude i najmanje 7 žena i 15 djece.

 

Za sve njih, po dolasku na teritoriju BiH, predviđene su bezbjednosne provjere uz utvrđivanje identiteta, te medicinski pregledi.

 

Žene i djeca će biti smješteni u Delijašu kod Sarajeva, gdje se nalazi azilantski centar. Oni će nakon određenog vremena i završetka svih potrebnih provjera biti pušteni kućama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI