Završili u migrantskom kampu u BiH

Vlasnik hostela iznio nove detalje o studentima iz Nigerije: Tvrdi da ne govore istinu

Hronika 06.12.19, 08:58h

Vlasnik hostela iznio nove detalje o studentima iz Nigerije: Tvrdi da ne govore istinu
U hostel su se prijavili 16. novembra oko 18 sati i boravili su dvije noći do 18. novembra. Odjavili su se oko 11 sati ujutro, kazao je voditelj hostela Branimir Markač

 


Dva studenta iz Nigerije koja su u Hrvatsku došla s vizama koje su dobili za sveučilišno natjecanje u Puli, a završila u migrantskom kampu u Bosni i Hercegovini, u Zagrebu su odsjela u HI hostelu u zagrebačkoj Petrinjskoj, u neposrednoj blizini Policijske uprave.

 

"U hostel su se prijavili 16. novembra oko 18 sati i boravili su dvije noći do 18. novembra. Odjavili su se oko 11 sati ujutro", kazao je voditelj hostela Branimir Markač. Navodi da nisu otišli 17. novembra kako tvrde.

 

"17. u kasnim večernjim satima oko 22:30 sati su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu do 18. novembra", dodaje Markač za Dnevnik Nove TV.

 

U samom hostelu nisu boravili puno. Uglavnom su dolazili prespavati, komunicirali su s drugim gostima, no kakva je bila njihova povezanost voditelj ne zna.

 

Prilikom ispitivanja u bihaćkom Uredu za strance, nigerijski su studenti tvrdili kako su im stvari i dokumenti ostali u hostelu. Naknadno ih je, kažu, pokupio prijatelj i poslao. To, pak, nije potvrdio voditelj hostela.

 

"Ne, putovnice su njihove primljene samo radi potreba prijave i u trenutku kada je proces prijave završio i usluga naplaćena, dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi, gosti su pokupili sve svoje stvari", opisuje Markač.

 

I dalje, međutim, nije jasno kako su nigerijski studenti dospjeli u BiH. Odgovor na to pitanje još niko nije uspio ponuditi.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI