Potvrđeno

Vlada FBiH dala saglasnost: Smijenjen Redžep Salić, evo ko je nova direktorica Zavoda Pazarić

Front 05.12.19, 12:09h

Vlada FBiH dala saglasnost: Smijenjen Redžep Salić, evo ko je nova direktorica Zavoda Pazarić
Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac i Martin Grgić

 

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda.  


Saglasnost Upravnom odboru data je i za imenovanje Mevlide Bandić za v.d. direktoricu, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću.
Federalna vlada je dala saglasnost i na rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.12.2019. godine o razrešenju dosadašnjih i imenovanju privremenog predsjednika i privremenih članova Upravnog odbora Zavoda u Pazariću. Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac i Martin Grgić


Vladinu saglasnost dobilo je i rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.12.2019. godine o razrješenju dosadašnjih i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću. 


Do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda vršit će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

BLIN
KOMENTARI