Šetnja od Rektorata do Medicinskog fakulteta

U srijedu u Sarajevu protest studenata zbog obustave nastave koja traje već dva mjeseca!

Front 03.12.19, 15:19h

U srijedu u Sarajevu protest studenata zbog obustave nastave koja traje već dva mjeseca!
Oko 1.500 studenata oštećeno je zbog odluke Medicinskog fakulteta da njihovi nastavnici ne drže nastavu studentima ovih fakulteta

 

Studentske asocijacije Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija u srijedu, 4. decembra, održat će mirnu protestnu šetnju zbog obustave nastave koja traje već drugi mjesec.

 

Oko 1.500 studenata oštećeno je zbog odluke Medicinskog fakulteta da njihovi nastavnici ne drže nastavu studentima ovih fakulteta.

 

Studenti su u ranijem otvorenom pismu naveli da im je uskraćeno pravo na obrazovanje, te da će iskoristiti sve legalne metode da ostvare svoja prava.

 

Okupljanje studenata zakazano je u srijedu za 11:55 ispred zgrade Rektorata UNSA, a protestna šetnja ići će ulicom Obala Kulina bana do zgrade Vlade KS te se nastavlja ulicama Alipašina, Koševo te Bolnička do Medicinskog fakulteta.

 

„Mi na protestnu šetnju izlazimo kao studenti, ne političari i pri tome imamo samo jedan zahtjev prekid obustave nastave“, navodi se u zahtjevu tri studentske asocijacije.
 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI