s pedijatrijske klinike povodom slučaja nadin smajlović

KCUS: Zaprepašteni smo reakcijom javnosti koja ni u jednom momentu nije stala uz naše osoblje, nećemo raditi pod prijetnjama!

Hronika 02.12.19, 15:23h

KCUS: Zaprepašteni smo reakcijom javnosti koja ni u jednom momentu nije stala uz naše osoblje, nećemo raditi pod prijetnjama!
Kolektiv Pedijatrijske klinike KCUS nikada u budućnosti neće i ne može funkcionisati pod prijetnjama oružjem i ostalim nasilnim radnjama

 

Pedijatrijska klinika KCUS-a oglasila se povodom slučaja pacijentice Nadin Smajlović. Saopćenje pročitajte u nastavku. 

 

Disciplina za zdravlje djeteta KCUS-a od 1947.godine, tj.od svog osnivanja nikada nije uskratila pružanje zdravstvenih  usluga svojim pacijentima. 


U cilju iznalaženja najboljeg rješenja za dijete, 17.novembra 2019.godine, održan je višesatni sastanak u KCUS sa ovlaštenim advokatom porodice Smajlović.


Dogovoreno je da će advokat dostaviti preparate biopsije jetre iz Turske, što hitnije, kako bi se isti pregledali od strane kliničkog patologa KCUS, kao i u  Sloveniji. Pedijatri KCUS su pokazali sumnju na dijagnozu i ordinirane visoke doze tuberkulostatika. Također smo obavijestili o svim dodatnim pretragama koje bi bile potrebne da se potvrdi dijagnoza tuberkuloze.
Pokušaj uspostavljanja kontakta sa kolegom infektologom iz Turske, koji je ordinirao terapiju, nije uspio. Na poslati mail od 13.novembra 2019.godine, nikada nije dao odgovor.

 

Pedijatrijska klinika KCUS ne može biti servis klinici koja ne želi dati na uvid dijagnostički materijal, NAŠA DUŽNOST JE DA SPASIMO DIJETE I DA MU POMOGNEMO NA PRAVI NAČIN.


Napominjemo da tuberkulostatici nisu lijekovi koje nabavlja KCUS, nego je nabavka istih u nadležnosti FZZOiR.


Zaprepašteni smo reakcijom javnosti koja ni u jednom momentu nije stala uz medicinsko osoblje KCUS, koje je bilo izloženo verbalnoj agresiji oba roditelja, pod prijetnjom oružjem od strane oca.


Kolektiv Pedijatrijske klinike KCUS nikada u budućnosti neće i ne može funkcionisati pod prijetnjama oružjem i ostalim nasilnim radnjama. 


RADIĆEMO PO PRAVILIMA NAUKE I STRUKE. 


Nažalost, u svim ovim zbivanjima, fokus interesovanja medija i javnosti je usmjeren u drugom pravcu, bez pravog interesa za dijete - saopćeno je iz kolegija Pedijatrijske klinike KCUS.
        

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI