Kad inspektori zakucaju na vrata

MUP KS ispitivao Sarajlije o smrti Lane Bijedić: 'Nemoguće je da postoji snimak, godinama nisam bio u Hercegovini'

Hronika 29.11.19, 13:31h

MUP KS ispitivao Sarajlije o smrti Lane Bijedić: 'Nemoguće je da postoji snimak, godinama nisam bio u Hercegovini'
Kazao sam inspektorima da je nemoguće da postoji snimak, jer ja Bradinu nisam prešao godinama - kazao je V.Š. za Patriju

 

Nekoliko građana Sarajeva ostali su iznenađeni kada su im pripadnici MUP-a KS zakucali na vrata i uručili poziv da se jave u Policijsku stanicu, jer su navodno svojim automobilima bili u blizini, ili prolazili, nedaleko od mjesta ubistva Lane Bijedić, piše Novinska agencija Patria.

 

Iznenađenje građana bilo je i veće, jer neki od njih uopće nisu bili u tom području, a na insistiranje da objasne zašto su ih pozvali, inspektori MUP-a KS kazali su da rade po depeši i zahtjevu MUP-a ZHK!?

 

Ovakvo, u krajnju ruku neozbiljno ponašanje MUP-ova nemoguće je objasniti na logičan način, osim da ili inspektori ne znaju šta rade, ili se namjerno istraga vodi u krivom smjeru, piše Patrija.

 

- Jako sam iznenađen, prvenstveno, jer nisam bio u Mostaru godinama, a ne dalje prema jugu. Kazao sam inspektorima da je nemoguće da postoji snimak, jer ja Bradinu nisam prešao godinama - kazao je V.Š. za Patriju, dodajući da je tada shvatio da policija ne zna ništa o ubistvu mlade Lane Bijedić.

 

Tužilac Tužilaštva ZHK-a Josip Aničić nedavno je, govoreći o stravičnom zločinu – svirepom ubistvu Lane Bijedić koje se 6. oktobra dogodilo u blizini Ljubuškog, istakao da lično garantuje da će se ovaj slučaj razriješiti. Ipak, istraga zasad ne daje konkretne rezultate, pa ni danas ne postoji osoba osumnjičena za ovaj zločin.

 

Kako je danas javio Avaz, stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Mobitel je, s izvještajem i podacima koji su traženi, vraćen Tužilaštvu ZHK na daljnje postupanje.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI