na zvaničnoj stranici cik-a

Odsad dostupni podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na izborima 2018.: Pogledajte šta ko posjeduje

Front 28.11.19, 15:12h

Odsad dostupni podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na izborima 2018.: Pogledajte šta ko posjeduje
Objavi podataka prethodio je posao unosa podataka, provjere unesenih podataka i generiranje podataka po nivoima vlasti

 

Podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na općim izborima 2018. godine kao i izabranih vijećnika/odbornika na lokalnim izborima 2016. godine od danas su dostupni na internet stranici Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine. Podatke pogledajte OVDJE

 

Objavi podataka prethodio je posao unosa podataka, provjere unesenih podataka i generiranje podataka po nivoima vlasti, ali CIK nije odgovoran za tačnost podataka sadržanih u obrascu o imovinskom stanju, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje CIK-a.

 

Odredbama Izbornog zakona BiH propisano je da Centralna izborna komisija BiH omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju izabranih zvaničnika budu dostupni javnosti.

 

Do danas su na web stranici bili dostupni podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na općim izborima 2014. godine i izabranih načelnika/gradonačelnika na lokalnim izborima 2016. godine.

 

Imajući u vidu kontinuirani proces prestanka/dodjele zamjenskih mandata, u narednom periodu će po prispjeću, podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika biti ažurirani.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI