FOTO/ Više od 50 hiljada kvadrata zemljišta sa pripadajućim objektima

Vlada FBiH dala Ilidži ogroman dio nekadašnje kasarne Nedžarići: Šta Senaid Memić namjerava uraditi s ruinama?

Front 28.11.19, 14:27h

Vlada FBiH dala Ilidži ogroman dio nekadašnje kasarne Nedžarići: Šta Senaid Memić namjerava uraditi s ruinama?
Zvanična ustupanje dijela bivše kasarne Nedžarići od strane Vlade Federacije BiH u korist Općine Ilidža izvršena je u četvrtak, 28. novembra

 

Odlukom Vlade Federacije BiH 50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima nekadašnjeg dijela bivše kasarne Nedžarići dato je na privremeno korištenje Općini Ilidža, bez nakanade.

 

Zvanična ustupanje dijela bivše kasarne Nedžarići od strane Vlade Federacije BiH u korist Općine Ilidža izvršena je u četvrtak, 28. novembra, u krugu bivše kasarne.

 

Lejla Kreševljaković-Gagula, predstavnica Vlade FBiH i član Komisije za primopredaju, uručila je načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću dokumentaciju kojom se na deset godina daje prostor na privremeno korištenje bez naknade, saopćila je ova općina.

 

kasarna-nedzarici

 

- Već u dva navrata smo tražili da nam se ovaj objekat, odnosno prostor ustupi na korištenje, jer je to jedini način da se održava i da bude u korisnim namjenama. Dobili smo saglasnost od Vlade FBiH. Prostor ćemo očistiti i isplanirati određene objekte koji će služiti za rekreaciju stanovnika i djece. Prostor treba biti od koristi za ljude koji ovdje stanuju - izjavio je Memić.

 

On je dodao se razgovaralo sa predstavnicima Općine Novi Grad da zajednički isprojektuju prostor za rekreaciju, jer je je Aleja Bosne Srebrene granica između dvije općine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZINmd)

 

 

BLIN
KOMENTARI