'Zauzeti stav prije nego što se NATO izjasni'

SDS i PDP traže da NSRS razmatra Program reformi BiH: Dajte da vidimo šta je Dodik potpisao! Zašto krijete dokument?

Front 26.11.19, 11:40h

SDS i PDP traže da NSRS razmatra Program reformi BiH: Dajte da vidimo šta je Dodik potpisao! Zašto krijete dokument?
Crnadak je rekao da skrivanje tog dokumenta predstavlja poniženje za RS i njene institucije

 

Klubovi Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su zatražili dopunu dnevnog reda sjednice, s tačkom na kojoj bi se raspravljalo o informacijI o Programu reformi BiH.

 

Poslanici SDS i PDP-a, Nedeljko Glamočak i Igor Crnadak su zatražili da se Program reformi stavi na uvid javnosti.

 

Crnadak je rekao da skrivanje tog dokumenta predstavlja poniženje za RS i njene institucije.

 

Traže da Narodna skupština zauzme svoj stav prije nego što se NATO izjasni o ovom pitanju, jer će u suprotnom, upozorava Glamočak, biti suviše kasno.

 

Istakao je da nije dobro za RS i njene institucije da se ovako važan dokument krije od poslanika.

 

U parlamentu je još rasprava o dnevnom redu današnje redovne sjednice.

 

Poslanici bi trebalo da razmatraju set izmjena zakona o plaćama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu.

 

Izmjenama zakona predviđeno je da se plaće radnicima u javnom sektoru ili onima koji ih primaju iz budžeta RS povećaju u rasponu od pet do 20 posto.

 

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, koji su predložili narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

 

Tim zakonskim rješenjem traži se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome, tj. podaci iz uvjerenja o diplomiranju.

 

Narodna skupština RS bi trebalo da se izjasni i o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić, nakon neuspjelih opoziva načelnika tih lokalnih zajednica.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI