Nadin Smajlović se javila iz bolnice iz Turske

Zašto doktori i doktorice, koji su moji i vaši sugrađani, ne žele da me liječe? Moj babo nije kriminalac...

Hronika 25.11.19, 16:27h

Zašto doktori i doktorice, koji su moji i vaši sugrađani, ne žele da me liječe? Moj babo nije kriminalac...
Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život. Ja samo hoću da živim, da se družim, da idem u školu, da pjevam i volim sve oko sebe... da rastem sa svojim drugarima u zemlji gdje sam rođena. Puno vas voli Nadin, napisala je djevojčica na Facebooku

 

 

Bolesna djevojčica Nadin Smajlović, čiji je otac prijetio pištoljem šefu Pedijatrije Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu prof. dr. Edi Hasanbegoviću jer joj nisu dali lijek, oglasila se na Facebooku i čestitala Dan državnosti građanima BiH.

 

Status 13-godišnje djevojčice, koja je trenutno na liječenju u Turskoj, prenosimo u cijelosti:

 

- Iako imam 13 godina, dragi Bosanci i Hercegovci, želim da vam svima čestitam Dan državnosti i poželim puno zdravlja i sreće.

 

Osjetila sam potrebu da danas podijelim s vama moje osjećaje i razmišljanja.

 

Živim u najljepšoj zemlji na svijetu, jedinoj nam BiH, ali u njoj skoro ništa ne funkcionira.

 

Kako mi je dijagnosticirana teška bolest, hvala Bogu pa imam najdivnije roditelje koji su mi omogućili da se liječim. Sada sam i svjesna koliko to mogu biti, ove kompletne situacije i osjećam se krivom za sve ovo što prolaze moji roditelji. Pitam vas sada sve:

 

Da li sam ja kriva što sam se razboljela i što imam to rijetko oboljenje ili da li je krivo bilo koje dijete što je bolesno?

 

Da li ja i druga djeca živimo u državi u kojoj smo krivi što smo živi?

 

Nisam mogla da ne čujem i ne vidim šta se dešava s djecom u Pazariću, pa jesu li i oni krivi što su živi?

 

Zašto doktori i doktorice koji su moji i vaši sugrađani ne žele da me liječe, a doktorica u Turskoj me svako jutro pita "kako je moja mala princeza"?

 

Kad sam pitala mamu zašto je to tako, ona samo plače.

 

Moj babo nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa sam zato plakala, jer znam da me puno voli i da se je i on, iako je veliki i jak, uplašio za moj život.

 

Pitam sada vas je li niste u stanju i ne znate kako da nam osigurate normalan život i prava djeteta, pozivam svu djecu Bosne i Hercegovine da dignemo glas i pokušamo mijenjati stanje oko nas.

 

Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život. Ja samo hoću da živim, da se družim, da idem u školu, da pjevam i volim sve oko sebe... da rastem sa svojim drugarima u zemlji gdje sam rođena. Puno vas voli Nadin - napisala je djevojčica na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI