VIDEO/ Buduća ambasadorica BiH u Češkoj

Martina Mlinarević progovorila o diplomi i ulasku u diplomatiju: Nitko neće odustati - ni ja, ni Komšić!

Front 25.11.19, 13:34h

Martina Mlinarević progovorila o diplomi i ulasku u diplomatiju: Nitko neće odustati - ni ja, ni Komšić!
Nigdje nisam napisala da sam završila fakultet, rekla je Martina Mlinarević

 

Književnica i novinarka Martina Mlinarević obratila se putem svoje Facebook stranici javnosti, te odgovorila na sve nedoumice vezane za njenu diplomu i imenovanje na mjesto ambasadorice BiH u Češkoj Republici.

 

- Nitko neće odustati, ni ja, ni predsjednik Komšić - rekla je buduća ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević, zahvalivši stranim ambasadama na podršci i naglašavajući kako joj nije potrebna diploma za dužnost na koju je imenovana.

 

- Cijeli tjedan spominju taj famozni član 3, ali nigdje da ga prenesu. On glasi - 'da ima sveučilišnu diplomu osoba koja se imenuje, odnosno da ima odgovarajući novi obrazovanja, odgovarajuće znanje i iskustvo za obavljanje dužnosti na koju se imenuje. Da je afirmirani djelatnik u diplomatskoj službi BiH, odnosno da je istaknuti politički, privredni, javni ili naučni djelatnik, koji je dao znatan doprinos Bosni i Hercegovini'.

 

Takođe, Ustav BiH je iznad Pravilnika MIP-a. Moje imenovanje je odluka predsjednika po članu 5. Ustava. Vanjsku politiku utvrđuje Predsjedništvo BiH, a provodi Ministarstvo vanjskih poslova. Predsjedništvo BiH ima apsolutno sva ustavna ovlašetnja u vođenju vanjske politike BiH, imenovanje ambasadora... Ministarstvo vanjskih poslova je tu da sve sprovede u djelo - rekla je u svom prvom javljanju uživo putem Facebooka Martina Mlinarević.

 

- Protiv mene se sustavno vodi medijski rat koji dolazi s tri strane. Ja već sam na udaru HDZ jurišnika, mladih, starih, bilo kakvih koji biju svoju bitku sa Željkom Komšićem. Ovo je i privatni rat Ivana Šušnjara. Meni je zaista žao. To je moj prijatelj. Moj dragi prijatelj. Meni je žao što mu se dogodilo, što je sve to prošao. Zamjera mi jer mu nisam dala podršku kad mu je odbijen agreman za Češku u SAD. Ne znam kako bi mogla raditi njemu ono što meni radi - rekla je Mlinarević

 

Ona je istakla da nije istina je lažirala svoj životopis.

 

- Nigdje nisam napisala da sam završila fakultet - rekla je.

 

Komentirajući snimke na kojima tvrdi da je profesorica, rekla je kako je tada predavala maloj djeci u svojoj školi.

 

Pogledajte cijelo obraćanje Martine Mlinarević:

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI