Svadba Veljka Ražnatovića u svim medijima u Srbiji

Dragan Bursać: Kao što je srbijanska državna televizija onomad prenosila svadbu Arkana i Cece, danas se grebu o potomstvo ovog para

Hronika 25.11.19, 10:45h

Dragan Bursać: Kao što je srbijanska državna televizija onomad prenosila svadbu Arkana i Cece, danas se grebu o potomstvo ovog para
To gotovo ništa ne govori o familiji Ražnatović-o njima je sve rečeno, ali govori puno i previše o vladajućem političkom i društvenom miljeu u Srbiji

 

Sin ratnog zločinca Željka Ražnatović i folk pjevačice Cece, Veljko Ražnatović i njegova izabranica Bogdana Rodić vjenčali su se ove juče, 24. novembra, u kripti Hrama Svetog Save, gdje su izgovorili sudbonosno "DA" i postali gospodin i gospođa Ražnatović.

 

Nakon ispoštovanih tradicionalnih običaja u Titelu, gdje su mladoženja, njegova majka Ceca i sestra Anastasija zajedno sa ostalom rodbinom i najbližim prijateljima stigli u kako bi kupili mladu, svi zajedno uputili su se za Beograd.

 

Mlada Bogdana je nosila Cecinu vjenčanicu staru 24 godine, koju je pjevačica nosila na venčanju sa pokojnim suprugom Željkom Ražnatovićem Arkanom 1995. godine.

 

Budući da su skoro svi srbijanski mediji "ispratili" ovaj događaj, a čak je organizaovan i direktan prenos vjenčanja, poznati kolumnista Dragan Bursać na svom Facebook profilu uputio je vrlo oštru kritiku koju prenosimo u cjelosti:

 

Danas je srbijanska televizija sa državnom fekvencijom (Pink) prenosila svadbu Arkanovog i Cecinog sina.

 

A mladić je poznat po tome što je naučnik, pjesnik, pisac, arhitekta, muzičar? Ne! Mladić je poznat po tome što je sin ratnog zločinca i njegove turbo-folk druge.

 

I kao što je srbijanska državna televizija onomad prije skoro četvrt vijeka direktno prenosila svadbu Arkana i Cece, ne zato što su istaknuti arhitekti, umjetnici ili naučnici, čak ne zato što su kradljivci bijele tehnike ili nadripjevači, nego zato što je Arkan bio ratni zločinac, a druga mu folk ikona tog zločinačkog miljea, baš tako se i danas isti ti mediji, sa istim njuškama grebu o potomstvo ovog para.

 

Da li se šta promjenilo?

 

Promjenilo se to što se državno rukovodstvo Srbije-ovo sadašnje uvlači u šupak familiji Ražnatović dublje, više i jače od onog iz ‘95.

 

To gotovo ništa ne govori o familiji Ražnatović-o njima je sve rečeno, ali govori puno i previše o vladajućem političkom i društvenom miljeu u Srbiji.

 

Za zabrinuti se!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI