SIPA uhapsila državljana Crne Gore

Stigao kamionom punim droge, otkriven na granici BiH: Evo gdje je skrivao blizu 100 kilograma 'opojnih' vrećica

Hronika 24.11.19, 16:45h

Stigao kamionom punim droge, otkriven na granici BiH: Evo gdje je skrivao blizu 100 kilograma 'opojnih' vrećica
Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Organizovani kriminal", u vezi s krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama"

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "A1".


Tokom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore i tom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, ukupne težine oko 100 kilograma, saopćeno je iz SIPA-e.

 

droga-hapsenje-2


Pored navedenog, privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

 

droga-kamion


Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Organizovani kriminal", u vezi s krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".   


Navedene aktivnosti provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

 

droga-hapsenje-3

droga-hapsenje-1

 

(FENA/ad/Foto:UINO)

BLIN
KOMENTARI