VIDEO/ SAMO JEDNA POSVEĆENA STVARNOJ ŽENI

Otkriveno ko je pjevačica o kojoj Čola pjeva u jednoj od svojih najljepših pjesama: Tužna životna sudbina poznate Kristine...

Nedjeljni magazin 24.11.19, 16:00h

Otkriveno ko je pjevačica o kojoj Čola pjeva u jednoj od svojih najljepših pjesama: Tužna životna sudbina poznate Kristine...
Nijedna pjesma, priznao je svojedobno Čolić u intervjuu, nije posvećena stvarnoj ženi, osim Kristine

 


Legenda s glazbenih prostora koja je nedavno oborila rekord rasprodanih arena u Beogradu, pjevač Zdravko Čolić, ima u svom opusu niz tekstova posvećenih ženama. Nježne riječi opjevao je i u hitu 'Jedne zime s Kristinom'. Nijedna pjesma, priznao je svojedobno Čolić u intervjuu, nije posvećena stvarnoj ženi, osim Kristine. Objasnio je ubrzo i o kojoj se to Kristini radi.


Zimu s Kristinom pjevao je za kćer legendarnog Kornelija Kovača, koji je tu pjesmu posvetio svojoj kćeri koja nosi to ime. I sama Kristina kasnije se počela baviti glazbom, a danas životnu sreću traži u inozemstvu. Suradnja Zdravka Čolića i Kornelija Kovača bila je ogromna i označila je zapravo same početke Zdravkove karijere.


Ispričao je to i u nedavnom intervjuu za 100posto.hr. Dok je kao klinac gradio karijeru i svirao s bendom 'Ambasadori' uočio ga je Kornelije Kovač, shvativši da se radi o velikom potencijalu. 'Pozvao me da budem pjevač 'Korni grupe' umjesto Dade Topića


- Tada sam bio student prve godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Ostao sam šest mjeseci i poslije 'Šlagera sezone 1972.' kada sam nastupio s pjesmom Kemala Montena - 'Sinoć nisi bila tu', na kojem sam proglašen kao favorit, i dobitnik nagrade publike i za interpretaciju krenula je moja solo karijera. Tada je u novinama izašlo 'Pojavilo se novo ime - Zdravko Čolić'. Tako dolazi do suradnje s Kemalom i ulazim u festivalski repertoar - ispričao je Čolić.

 


Napustila Beograd i otišla u Švedsku, a roditelji su joj glazbene legende s ovih prostora


Kristina kojoj je pjevao danas živi u Švedskoj, otišla je iz Beograda kada je shvatila da budućnosti tamo nema. O svom životu u inozemstvu piše na Facebooku.  


"Znači, ja sam kompozitor, producent, vokalni aranžer, aranžer, vođa zbora i bivša sutkinja X Factora. Imam dugogodišnju glazbenu karijeru iza sebe, također u Srbiji, a znaju me i u ponekoj ex-yu republici. Da vidimo, što mogu raditi? Mogla bih raditi sve za što su potrebni zdrav razum, brzo učenje i shvaćanje, odlično, sasvim tečno poznavanje, pisanje i govor engleskog, dobar nivo španjolskog, početni nivo švedskog, mađarskog... Vrlo vesela i komunikativna priroda, urođena ljubaznost, točnost, sposobnost da radim u timu... Dvije ruke imam - sve što mogu vrijedne ruke, to uglavnom mogu raditi. Od iskustva u drugim poslovima mogu navesti - glumu u svojim spotovima, kao i par epizodnih uloga u serijama i filmovima... Kratkotrajno konobarenje u mladosti, kratkotrajno sam bila tajnica, isto u mladosti, prodavala gumene lutkice na ulici... Isto u mladosti. Zašto sve ovo navodim? Pa da bude jasno da se ne libim raditi svaki pošten posao i da nisam neka razmažena, dignutog nosa, nesposobna za normalan, pošten rad", napisala je Kristina tražeći posao u inozemstvu.

 

kristina-kovac


Kovač se, očito je, razočarala u apsolutno sve, sustav, zaradu, način života. Činjenica postaje još tužnija kada znate koliko su njezini roditelji napravili za glazbu na ovim prostorima. 


Njezin otac Kornelije Bata Kovač, jedan je od najboljih kantautora bivše države, a njezina majka Spomenka napisala je neke od najljepših pop pjesama s ovih prostora. Kristina je bila još maloljetna kada je počela i sama pisati pjesme, a prateće vokale još tijekom maloljetnosti pjevala je Bajagi, Ribljoj čorbi i ostalima. 


Sestre Kovač pratile su i Bebi Dol na Eurosongu kada je još predstavljala Jugoslaviju. Tijekom života u inozemstvu Kovač i njezina sestra Aleksandra bavile su se glazbom, a po povratku u Beograd odlučile su tržište osvojiti kao grupa K2. 


Kada se bend raspao, narušio se i odnos među sestrama.

 

(100posto.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI