KAD JE ČUO KAKO PJEVA

Omiljeni bh. pjevač strašno je želio duet sa Cecom, ali do njega nikad nije došlo: Zato joj je poklonio veliki hit

Showbizz 24.11.19, 13:32h

Omiljeni bh. pjevač strašno je želio duet sa Cecom, ali do njega nikad nije došlo: Zato joj je poklonio veliki hit
Pored Cece, i Lepa Brena i Vesna Zmijanac mogu da se pohvale saradnjom sa Dinom, te je Lepa Brena bila jedna od prvih pjevačica kojoj je Dino napisao hit -„Jablane“ i „Igraj, dragi“, koji su se našli na njenom albumu iz 1989. godine

 

 

Poznato je da su neki od najvećih rokera i pop pjevača napisali brojne pjesme za svoje kolege. Ipak, u tome prednjači kantautor Dino Merlin, koji je napisao neke od najvećih hitova za Vesnu Zmijanac, Lepu Brenu, Cecu Ražnatović, ali i Batu Zdravkovića.


Kako je i sama Ceca priznala, neke od njenih najljepših pjesama napisao je upravo Dino, koji je sa Cecom želio da snimi i duet, piše Blic.


– Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pjesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog nije mogao da pjeva o Beogradu, rekao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. I pjesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin – rekla je Ceca svojevremeno za medije u Srbiji.


Pored Cece, i Lepa Brena i Vesna Zmijanac mogu da se pohvale saradnjom sa Dinom, te je Lepa Brena bila jedna od prvih pjevačica kojoj je Dino napisao hit -„Jablane“ i „Igraj, dragi“, koji su se našli na njenom albumu iz 1989. godine.


Kada je u pitanju Vesna Zmijanac, osim njihovog evergrin dueta „Kad zamirišu jorgovani“ iz 1988, za svoju prijateljicu Dino je napisao i druge pjesme.


Na jednom od najpopularnijih Vesninih albuma „Svatovi“ iz 1990. našle su se njegove pjesme „Sama“, „Sto života“, „Ovo u grudima“, a nakon tri decenije od tog albuma, Zmijančeva je opet ukrstila glas s Merlinom i otpjevala duet „Klupko“ 2008. godine, piše Blic.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI