razmislite kako živite

Mjesto na kojem se pojavljuju bubuljice govori o stanju vašeg organizma: Detektirajte problem!

Lifestyle 23.11.19, 15:58h

Mjesto na kojem se pojavljuju bubuljice govori o stanju vašeg organizma: Detektirajte problem!
One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha

 

Fizički izgled je pokazatelj unutrašnjeg stanja u našem organizmu, stoga bubuljice jasno mogu pokazati koji organi nisu zdravi i na koje bolesti one mogu ukazivati.

 

Mjesta na kojima se vaše akne pojavljuju mogu vam pomoći da analizirate i razmislite šta jedete, kako živite i koji faktori utiču na vaše zdravlje. To vam može pomoći da sami sebi olakšate i pomognete da budete zdraviji.

 

Bubuljice na licu mogu nastati usljed nedostatka cinka u organizmu, a to ćete nadoknaditi unošenjem mliječnih proizvoda i plodova mora.

 

Bubuljice na bradi mogu ukazivati na problem sa jajnicima, kao i na hormonski disbalans. Ženama se savjetuje da za vrijeme "onih dana" u mjesecu njeguju kožu maskama za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom, jer se bubuljice u tom period najviše i stvaraju.

 

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha.

 

Ako imate problem sa crijevima, znaćete zahvaljujući bubuljicama na čelu. Najčešće je riječ o lijenim crijevima, zbog čega zdravom ishranom i unošenjem što više tečnosti možete podstaći crijeva da redovno vare hranu koju ste unijeli.

 

Bubuljice na vrhu nosa ukazuju na problem sa visokim pritiskom i radom srca. Jedite namirnice koje smanjuju pritisak (neizostavan bijeli luk) i posvetite se fizičkoj aktivnosti (lagana šetnja, joga).

 

Međutim, postoje istraživanja koja pokazuju na relaciju depresije i pojave bubuljica. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose i teškim oblicima psorijaze, najčešće pate od depresije.

 

Mjesta na kojima se pojavljuju bubuljice tretirajte eteričnim uljima i kremama. Nemojte jesti vruća jela i unosite tečnost za vrijeme obroka. Izbjegavajte crnu i bijelu kafu, tijesto, šećer, alkohol i jako začinjena jela. U dnevnu ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crni luk, limun i neprerađene žitarice, piše "24sata.hr".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI