VAŽAN INTERVJU SRBIJANSKOG PREDSJEDNIKA

Aleksandar Vučić odgovorio Srbima koji žele pripojiti Republiku Srpsku Srbiji i konačno stavio - tačku!

Front 23.11.19, 14:27h

Aleksandar Vučić odgovorio Srbima koji žele pripojiti Republiku Srpsku Srbiji i konačno stavio - tačku!
Kada je riječ o Kosovu, Vučić je rekao da je tamo situacija teška jer Priština ne čini ništa da se pronađe kompromisno rješenje, a Albanci i dalje teže “velikoj Albaniji” i žele da dominiraju Balkanom

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da je veliki intervju za francuski magazin "Le Figaro", u kome je izjavio da Beograd čini sve što može da bude veoma konstruktivni partner BiH, kao što to čini i sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.


- Zahvalan sam premijerima Albanije Ediju Rami i Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu što su sa mnom pokrenuli projekat koji mnogi nazivaju Mini Šengen, a koji predviđa slobodan protok između naših zemalja – rekao je Vučić za Le Figaro.


Na pitanje šta kaže Srbima koji žele priključenje Republike Srpske Srbiji, Vučić je odgovorio da "Srbija mnogo investira u Republiku Srpsku, ali da priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine - i tačka"!


Kada je riječ o Kosovu, Vučić je rekao da je tamo situacija teška jer Priština ne čini ništa da se pronađe kompromisno rješenje, a Albanci i dalje teže “velikoj Albaniji” i žele da dominiraju Balkanom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI