FOTO/ Susreti na kongresu Evropske narodne partije

Čović i Džaferović u Zagrebu odvojeno razgovarali s Angelom Merkel, evo o čemu

Front 21.11.19, 09:06h

Čović i Džaferović u Zagrebu odvojeno razgovarali s Angelom Merkel, evo o čemu
Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i dogovoru u Predsjedništvu BiH, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva BiH

 

Načela ravnopravnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, dijaloga i saradnje ključni su faktori budućnosti BiH, istakao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji boravi u Zagrebu na kongresu Evropske narodne partije (EPP).

– Članstvo BiH u EU istaknuti je prioritet našeg djelovanja – napisao je Čović je na svom profilu na Twitteru i dodao da sa velikom pažnjom prati panel raspravu o zapadnom Balkanu na Kongresu u Zagrebu.

 

merkel-covic

 

Čović se u Zagrebu susreo sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a zajedničku fotografiju je podijelio na društvenim mrežama.

 

Istovremeno, i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je u Zagrebu razgovarao sa njemačkom kancelarkom.

 

angela-merkel-sefik-dzaferovic

 

Kako je saopćeno, Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i dogovoru u Predsjedništvu BiH, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva BiH.

 

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize.

 

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio za dolazak njemačke delegacije u BiH i spremnost Njemačke da pruži pomoć našoj zemlji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka, i kancelarka Merkel lično, sve vrijeme  pružaju Bosni i Hercegovini.

 

 -Svi već odavno znamo da kancelarka Merkel  nosi Bosnu i Hercegovinu u srcu. Duboko poštujem pažnju koju ona poklanja našoj zemlji i cijelom regionu - kazao je Džaferović.

 

Kancelarka Merkel je zahvalila Džaferoviću i potvrdila da će se podrška Njemačke našoj zemlji nastaviti i ubuduće.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI