Nakon što je sve šokirao izjavom

Načelnik Memić: Rekao sam mu da promijeni ženu, jer znam da laže!

Front 20.11.19, 21:02h

Načelnik Memić: Rekao sam mu da promijeni ženu, jer znam da laže!
Ja se u život nisam prijavio nizašta, kaže Memić

 

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić gostovao je u Danu uživo na N1 gdje je govorio o migrantskoj krizi, a dotakao se i sporne situacije koja se desila tokom rasprave o budžetu.

 

Kazali ste kako je nepoštovanje i omalovažavanje da Općinu Ilidža niko nije konsultovao u vezi sa smještajem migranata u kasarnu Blažuj?

 

- Cijela Bosna i Hercegovina je pokazala svoj obraz tokom migrantske krize. Vidite, 750 migranata živi u Hadžićima. Ova lokacija je udaljena 20 minuta pješke od Blažuja gdje bi migranti trebali biti smješteni. Kada bi se smjestio ovoliki broj i u Blažuj sigurno bi bio problem sa lokalnim stanovništvom. Ali ako bi bili kontrolisani, da im se kaže kuda bi se mogli kretati, ako se pobrinemo za njihovo zdravstveno stanje, smještaj... ja kao čovjek ne bih bio protiv toga. Ja to tražim od Vijeća ministara BiH uz uslov da se oni koji se drogiraju ili rade nešto loše odmah deportuju.

 

Imao sam iskustva sa dosta kampova tokom našeg rata. Čak sam organizovao neke kampove u Pakistanu za naše ljude, koji su živjeli tamo dvije godine i nisu nikad napravili ništa loše.

 

Zašto se niste onda prijavili u Operativni štab?

 

- Ja se u život nisam prijavio nizašta.

 

Ni za načelnika Ilidže?

 

- Prijavila me je stranka. Jedina partija u kojoj sam bio u životu je SDA. Nisam fukcioner SDA, ja sam samo načelnik Općine. Nisam ni nakakvoj funkciji u SDA. Obećavam građanima dokle god sam koristan da ću se boriti za interese građana, bez obzira na poziciju.

 

Kako su za Oslobođenje ispričali pojedini građani, tokom rasprave o budžetu jedan od prisutnih građana je pitao Vas da li je apsurdno u budžetu planirati 600.000 KM za boračka udruženja, a svega 30.000 za medicinski potpomognutu oplodnju. Navodno ste Vi odgovorili kontra pitanjem: "Šta će ti doktor, valjda znaš kako se djeca prave?", a na Vašu konstataciju građanin je rekao da medicinski problem ima supruga, jer on iz prethodnog braka ima dvoje djece. Da li ste mu Vi tada poručili da "promijeni ženu"?

 

- Ja sam zbog toga i došao na N1. Nije to tako prosto niti direktno kako se interpretira. Imali smo sastanak za pravljenje budžeta i na tom sastanku je bilo četvero, petero pripadnika pojedinih malih stranaka, između ostalog Naše stranke, SDP-a, SDU - koje u Općinskom vijeću imaju ili nemaju predstavnika i onda šta god da smo rekli od podataka bilo je derogiranje takvih podataka. Oni su se jednostavno ismijavali i ponašali nepristojno. I onda jedan od njih kaže da ima dvoje djece i da je oženjen i da je malo novaca za potpomognutu oplodnju. Rekao sam da ima i drugih načina kako se rađaju djeca, kako se dobijaju djeca misleći na surogat majke, usvajanje, djecu koja su udomljena, misleći na sve druge medicinske načine. Onda taj čovjek mene provocira.

 

Zašto se date provocirati?

 

- Zato što sam normalan čovjek. Ni pašče ne valja kad nema huju, znači neće braniti kuću.

 

Nisam nikoga uvrijedio, nisam rekao da je ružan ili nesposoban. Sad on mene provocira i kaže - jeste, ja imam dvoje djece, sa drugom (ženom) imam problema. Ja znam čovjeka i znam da laže. Znam da čovjek živi sa svojom ženom i ima dvoje djece i da nema drugu. I onda mu ja kažem: "Ako je to tako, onda promijeni ženu". Iz toga krene sve.

 

Jeste li mu rekli da "promijeni ženu"?

 

Rekao sam mu da promijeni ženu jer znam da laže.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI