'Vojna neutralnost se ne spominje'

Šta piše u Programu reformi BiH: 'Kako god da se dokument zove, on znači aktivaciju MAP-a'

Front 20.11.19, 15:27h

Šta piše u Programu reformi BiH: 'Kako god da se dokument zove, on znači aktivaciju MAP-a'
Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH

 

 

Iako Program reformi BiH, odnosno dokument koji će biti poslat u Brisel, još nije objavljen, funkcionerka SDS tvrdi da se u njemu nigdje ne pominje vojna neutralnost.

 

– Reformski dokument BiH ima četiri ključne stvari: Ne pominje se vojna neutralnost, isključuju se niži nivoi vlasti iz odlučivanja o NATO pitanjima i odlučuje samo nivo BiH. Tu je i reforma odbrane u skladu sa NATO standardima, te reforma bezbjednosti – napisla je Aleksandra Pandurović na svom Twitter profilu.

 

pandurevic-tviter

 

Podsjećamo, iz Predsjedništva BiH je saopšteno da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

 

Dok srpski član Predsjedništva tvrdi da ANP nije poslat u Bisel, što smatra uspjehom Republike Srpske, opozicija iz Srpske tvrdi da “kako god da se dokument zove, on znači aktivaciju MAP-a”.

 

Slično je potvrdio i predsjednik SDS, Mirko Šarović.

 

– Dokument koji je upućen u Brisel znači aktivaciju MAP-a, bez obzira na to kako se on zvao – rekao je Šarović, te dodao da dokument ne pominje vojnu neutralnost i ne daje mogućnost da se provede referendum na nivou entiteta.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI