Nakon što je otključan telefon

Viber poruke otkrivaju ubicu Lane Bijedić? Iz mobitela izvučena prepiska prije i na dan ubistva

Hronika 18.11.19, 09:54h

Viber poruke otkrivaju ubicu Lane Bijedić? Iz mobitela izvučena prepiska prije i na dan ubistva
Prema saznanjima Dnevnog avaza, dosad je izvučeno na desetine poruka i poziva koje će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovo stravičnog zločina

 

Nakon što su prošle sedmice njemački IT stručnjaci uspjeli otključati mobilni telefon Lane Bijedić, ubijene studentice iz Mostara, on se nalazi na vještačenju kod Federalne uprave policije (FUP).

 

Forenzičari FUP-a bi sutra trebali završiti vještačenje telefona, u kojem je, prema nezvaničnim informacijama koje su mediji ranije objavili, pronađena i fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je ribar pronašao tijelo 19-godišnjakinje.

 

Istražitelji FUP-a proteklih dana izvlače podatke s mobitela brutalno ubijene Lane Bijedić a, prema pisanju Avaza, najviše nade polažu u Viber poruke.

 

Osim poziva i poruka provjeravaju se svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija poput Vibera i WhatsUpa.

 

Prema saznanjima Dnevnog avaza, dosad je izvučeno na desetine poruka i poziva koje će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovo stravičnog zločina.

 

Tužioci već imaju listing poziva na dan ubistva, koji su dobili od mobilnih operatera. Međutim, on navodno nije bio od velike pomoći pa istražitelji sve nade polažu u Viber poruke koje je Lana Bijedić slala kobnog dana.

 

Podsjećamo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste u nedjelju 6. oktobra.

 

Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI