ESAD DURAKOVIĆ/ bošnjačka podanička defanziva

Jesu li i Bošnjaci dio paklenog plana?! Ako gospoda Evropljani toliko brinu zbog migranata u BiH, neka ih prime u svoje kampove!


16.11.19, 16:25h

 

www.nap.ba

 

Uvjeren sam da je bošnjačka politika prema migrantima zastrašujuće defanzivna i kao takva pogrešna. Ti političari olahko, gotovo podanički i skrušeno (ne znam da li tu ima materijalnih interesa) pristaju na to da migrante raspoređuju isključivo po tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, nikako i ni slučajno po RS i onome što HDZ smatra Herceg Bosnom.


To je PROJEKT protiv interesa Bošnjaka pa i Bosne. Politika tu ne bi smjela biti defanzivna. Morala bi biti agresivnija prema međunarodnoj zajednici, EU posebno, a to znači da bismo morali permanentno i glasno uvjeravati, planski, svjetsku javnost i međunarodne humanitarne organizacije u ČINJENICU KOJA JE TU – da se ovdje vrši dramatična humanitarna zamjena teza, jer Evropa se ponaša krajnje nehumano prema migrantima, a istovremeno dolaze u BiH da nama drže lekcije o tome kako da budemo humani prema migrantima; EU je ta koja propušta migrante kroz svoje članice (Rumuniju i Grčku), a onda ih gomila u BiH pred kojom je, na izlazu, hermetički zatvorila granice.


Dotle su po Evropi prazne barem desetine kampova; na hrvatskoj granici se vrši permanentno institucijsko nasilje nad migrantima; u Sloveniji se civili samoorganiziraju i naoružani love migrante... Dakle, EU je i licemjerna i primjerno nehumana jer zadržava migrante u zemlji koja je pravno i politički neuređena, koja je i sama na ivici opstanka. 


Ako gospoda Evropljani toliko brinu zbog moguće humanitarne krize pred zimu, neka prime migrante u svoje kampove i neka pokažu vlastitu humanost.


Nije ovdje bitan ni broj migranata u BiH jer oni su potrebni kao ARGUMENT PREDSJEDNICIMA Macronu, Kolindi, Dodiku, Čoviću i dr. Ma koliko ih bilo, ovi posežu za njima kao za argumentom o navodnoj prijetnji iz BIH, kao argumentom protiv Bošnjaka i protiv BiH. 


U svemu tome je frapantna ta defanzivna, ponavljam: podanička politika Bošnjaka, toliko da se čovjek pita: nisu li i oni dio plana…?


Bez namjere da budem grub, nehuman i arogantan, tvrdim da je ovakvo ponašanje, ili djelovanje, fatalna i historijska greška protiv vlastitoga naroda. 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)