čeka se da entuzijazam urodi plodom

Čović nakon sastanka s Dodikom pun vjere u napredak: 'Ja ću opet biti preoptimističan, ali duboko vjerujem...'

Front 15.11.19, 13:46h

Čović nakon sastanka s Dodikom pun vjere u napredak: 'Ja ću opet biti preoptimističan, ali duboko vjerujem...'
Dodao je da je saradnja između dvije stranke vrlo dobra

 

Ja ću opet biti preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da se uspostavi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Čini mi se da nismo daleko od toga, kazao je danas u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović.

 

U gradu na Neretvi u petka je održan sastanak HDZ-a i SNSD-a. Nakon ovog susreta Čović se obratio medijima.

 

Kazao je da ne gubi optimizam da će Vijeće ministara BiH biti uskoro formirano.

 

"Ja ću opet biti preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da se uspostavi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Čini mi se da nismo daleko od toga", kazao je prvi čovjek HDZ-a.

 

Dodao je da je saradnja između dvije stranke vrlo dobra.

 

"Što se tiče saradnje, naše dvije stranke su se dogovorile da ovaj naš intenzitet prenesemo na sve nivoe i organizacije kako bi se otklonili problemi u pojedinim područjima. Prezadovoljni smo našim razgovorom i vjerujem da ćemo brzo biti u prilici da imamo Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu u punom kapacitetu", kazao je Dragan Čović.

 

Lider HDZ-a je još jednom prokomentarisao situaciju u Aluminiju ocijenivši da će sljedeće sedmice biti jasnija situacija u ovoj kompaniji.

 

"Razgovarao sam sa predstavnicima Uprave Aluminija i dogovrili smo se da se sljedeće sedmice sastanemo sa potencijalnim investitorima. Situacija je složena i teška, ali na nama je da izvršimo sva obećanja koja smo dali zaposlenicima. Jedan investitor je nagovijestio stotine miliona maraka, zapošljavanje dvostruko više ljudi. Sljedeća sedmica će biti jasnija", zaključio je Čović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI