zbog nestanka struje sve operacije prekinute

Bolnica u Austriji zbog smetova odsječena od svijeta: 'Zatočeno' 250 zaposlenih, 180 učesnika kursa, pacijenti, djeca...

Hronika 14.11.19, 18:58h

Bolnica u Austriji zbog smetova odsječena od svijeta: 'Zatočeno' 250 zaposlenih, 180 učesnika kursa, pacijenti, djeca...
Oni su proveli noć u bolnici, pošto vatrogasci nisu uspjeli da raskrče puteve

 

Obilne snježne padavine u dijelovima Austrije uzrokovale su, drugi dan zaredom, zatvorene puteve i nestanak struje u mnogim domaćinstvima, a u jednoj bolnici je više od 24 sata oko 600 bolesnika i medicinskog osoblja odsječeno od ostatka svijeta.

 

Do bolnice Stolcalpe u pokrajini Štajerskoj nije moguće doći od srijede, nakon što su drveća usljed težine snijega pala na puteve, koji su već bili zavijani.

 

Među "zatočenima" u bolnici je 250 zaposlenih, 180 učesnika jednog kursa, stacionarni i ambulatni pacijenti, kao i djeca obdaništa pri bolnici.

 

Oni su proveli noć u bolnici, pošto vatrogasci nisu uspjeli da raskrče puteve.

 

Zbog nestanka struje sve operacije su morale da budu prekinute, a nadležne vlasti uvjeravaju da u bolnici ima dovoljno hrane za snabdijevanje "zatočenih" osoba.

 

U pokrajini Tirol oko 1.800 domaćinstava ostalo je i drugi dan bez struje, a nedležne vlasti helikopterima pokušavaju sa kritičnih mjesta da lokalizuju drveća koja mogu pasti na dalekovode i očiste ih od snijega.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

BLIN
KOMENTARI