FOTO/ Vrata širom otvorena za nebošnjake

Drug Zoran Blagojević 'pozelenio': Bivši direktor SDP-a i Lagumdžijina 'desna ruka' prešao u SDA

Front 14.11.19, 13:20h

Drug Zoran Blagojević 'pozelenio': Bivši direktor SDP-a i Lagumdžijina 'desna ruka' prešao u SDA
Zoran Blagojević će na Kongresu EPP koji će se održati u Zagrebu početkom naredne sedmice biti delegat ispred SDA BiH i u narednom periodu predstavljati SDA u ovoj najvećoj političkoj grupaciji unutar Evropskog parlamenta

 

Zoran Blagojević, bivši direktor i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i savjetnik federalnog premijera Fadila Novalića, pristupio je Stranci demokratske akcije (SDA).

 

Prema Faktorovim informacijama, Blagojeviću je iz vrha SDA još prije više od mjesec ponuđeno da u toj stranci obavlja funkciju stranačkog međunarodnog sekretara, a Tuzlanski ogranak SDA sada je zvanično saopćio da je Blagojević postao član te stranke.

 

U prostorijama Gradskog Odbora SDA Tuzla održan je sastanak, na kojem su predsjednik GO SDA Tuzla Salko Bukvarević i predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić čestitali Zoranu Blagojeviću imenovanje na poziciju koordinatora SDA BiH sa Europskom pučkom strankom (EPP), navodi se u saopćenju tuzlanske SDA.

 

-Bukvarević je istakao da će SDA u narednom periodu raditi na realizaciji deklaracija posljednjeg Kongresa, te da će ući u tranziciju iz pretežno bošnjačke u bosansku stranku u kojoj ima mjesta za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnost. Zildžić je naglasio, pak, da su svi članovi SDA više nego zainteresovani da se realiziraju sve deklaracije donešene na posljednjem Kongresu i da nijedna neće ostati mrtvo slovo na papiru.

 

Zoran Blagojević će na Kongresu EPP koji će se održati u Zagrebu početkom naredne sedmice biti delegat ispred SDA BiH i u narednom periodu predstavljati SDA u ovoj najvećoj političkoj grupaciji unutar Evropskog parlamenta - navodi se u saopćenju SDA Tuzla.

 

Blagojević je bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosilac odlikovanja "Zlatni ljiljan".

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI